Přejít k hlavnímu obsahu

Přepište historii! Na The International uvidíme dva české a jednoho slovenského hráče

12. 8. 2022 | 11:00 Dota 2 Zajímavost
Aktuálně probíhající PGL Arlington Major není jen o hledání nového šampiona. Turnaj v Texasu totiž nabídl i rozuzlení v rámci postupových slotů na letošní světový šampionát. V tuto chvíli již známe kompletní dvanáctku postupujících, kterou doplní jen týmy z kvalifikací. Poprvé od roku 2011 se na The International ukáže více než jeden český nebo slovenský hráč!
Oliver „Skiter“ Lepko a jeho spoluhráči
Oliver „Skiter“ Lepko a jeho spoluhráči
Zdroj: Tundra Esports

Už před necelým měsícem jsme vás informovali o úspěchu Jonáše „SabeRLight-“ Volka. Ten se v loňském roce stal prvním kvalifikovaným Čechem po deseti letech. Tento úspěch zopakoval i letos, ačkoliv se svým týmem TSM chybí na PGL Arlington Majoru, jehož se účastní alespoň jako stand-in za celek Entity. Letos ale nebude jediným českým hráčem, kdo se na TI11 ukáže, k čemuž ve středu dopomohl sám SabeRLight-.

Výhra Entity nad Evil Geniuses totiž znamená, že v Singapuru uvidíme i dalšího krajana Miroslava „BOOM“ Bičana. Jeho tým Gaimin Gladiators sice do Texasu nepostoupil, ale díky parádním výkonům v první části sezóny jim postup na mistrovství světa nakonec skrze Dota Pro Circuit neutekl. EG se po prohře museli spoléhat na zaváhání jednoho ze dvou konkurentů, nejvíce smolným týmem pod čarou se stali Fnatic.

To ale stále není všechno! Zapomínat nesmíme na nejlepšího slovenského Dota 2 hráče Olivera „Skiter“ Lepka, jenž hájí barvy Tundra Esports. Tento celek sice na Major postoupil, ale brzy vypadl a žádné DPC body nezískal. Před turnajem však měla Tundra skoro stoprocentní šanci a všechny okrajové scénáře už jsou vyřazeny. Slovenská scéna tak bude mít svého zástupce na vrcholu esportu po dlouhých deseti letech!

Jedenáctý světový šampionát se vrací do Asie, po dohrání Majoru by se hráči měli dočkat Battle Passů, které každoročně navyšují prize pool do neuvěřitelných výšin. Pokoří TI11 opět hranici 40 milionů dolarů?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.