Přejít k hlavnímu obsahu

Češi zabojují s Řeky, Maďary a Poláky o postup mezi evropskou špičku

13. 8. 2022 | 07:00 Teamfight Tactics Preview
Čtyři elitní české hráče Teamfight Tactics čeká boj o místo mezi evropskou špičkou. Ten svedou se soupeři z Maďarska, Řecka a Polska. Turnaj Star Cup CEE mezi hráče rozdělí finanční odměny v hodnotě 5 000 eur a 4 nejlepší hráči si zajistí účast v takzvaném SuperBrawlu.
TFT šampionát ve Vodafone PLAYzone Areně
TFT šampionát ve Vodafone PLAYzone Areně
Zdroj: PLAYzone

Na konci července proběhlo ve Vodafone PLAYzone Areně finále prvního oficiálního Teamfight Tactics šampionátu. Kromě finanční odměny 120 000 Kč se hráči utkali také o sloty v evropském turnaji Star Cup.

Hlavní cíl splnili hráči 6VODKAS, DomidanScipaeus a hvězda eSuby Thrae. Celé kvarteto se představí na Star Cupu, který se uskuteční o víkendu 19. do 21. srpna. Jen ti nejlepší ale postoupí do SuperBrawlu.

Finále postupujících hráčů ze všech regionů je na programu o dva týdny později, tři nejlepší postoupí na mistrovství Evropy. Český čtyřlístek je tak teprve na začátku cesty na místo, kam minule dokráčel Faeli.

Pokud v evropské konkurenci uspějí, budou blíže k účasti na TFT World Championship, oficiálním mistrovství světa v Teamfight Tactics. Galerii z českého šampionátu najdete v červencovém článku.

TFT šampionát ve Vodafone PLAYzone Areně
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.