Přejít k hlavnímu obsahu

FUT ve FIFA 23: Změny chemie i pozic, nový mód nebo cross-play

11. 8. 2022 | 17:45 EA SPORTS FC 24 Gaming
Nejpopulárnější herní mód ve fotbalové pařbě z dílny EA Sports se dočká hned několika zajímavých novinek a změn. Ve FIFA 23 FUT bude kompletně překopán systém souhry, hráči budou mít nové možnosti, co se týče pozic. Odměny se budou získávat pomocí „ FUT Moments“ a čeká nás i všemi očekávaný cross-play.
EA Sports FIFA 23
EA Sports FIFA 23
Zdroj: EA Sports (s povolením)

EA Sports mění zažité pořádky. Po letech se mění FIFA Ultimate Team stylem, který kompletně změní stavbu týmů a jejich plánování.

Zřejmě největší zásah bude mít zbrusu nový systém souhry. Hráči se mohou rozloučit s barvenými přímkami mezi jednotlivými fotbalisty. Nově bude mít každý 0-3 body. S každým dalším bodem dostanou bonusové  schopnosti a budou na hřišti silnější. Obejdou se však i bez chemie. Bez bodů totiž nově nebude karta horší, nýbrž zůstane na základních hodnotách.

Hráči získávají souhru napříč hřištěm. Levý a pravý bek získávají bonusové body stejně jako vedle sebe operující stopeři.

Se vším ostatním se mění i chemie Ikon a Hrdinů. Pokud budou na své pozici, vždy se dočkají na maximálního počtu bodů. Ikony přidávají dva body hráčům se stejnou národností, Hrdinové posílí borce ze stejné ligy.

Každý fotbalista bude mít ve FIFA 23 primární a sekundární pozice. Pokud alternuje v reálném fotbale mezi pravým křídlem a hrotem, stejné možnosti bude mít i ve FIFA 23. EA Sports dávají za příklad João Cancela, jenž si v novém ročníku zahraje na levém i pravém kraji obrany.

Cross-play

Cross-play ve FIFA 23 funguje na zařízeních stejné generace. Konečně se proti sobě mohou utkat hráči s PlayStationem, Xboxem, PC a Google Stadia. Cross-play bude fungovat ve všech 1v1 módech.

Novou funkci budou moci hráči vypnout a zapnout. Napříč platformami s výjimkou PC a Nintendo Switch bude jeden společný přestupový trh.

FUT Moments

Nový mód ve FIFA Ultimate Teamu s sebou přináší další možnost, jak mohou hráči získávat odměny. „FUT Moments se zaměřuje na zábavné, krátké scénáře s různými výzvami. Ve hře FUT Moments získáte nový typ měny, hvězdy FUT, které lze směnit za předměty a balíčky v galerii hvězd Moments,“ informují EA Sports v nejnovějších Pitch Notes.

„Každý Moment zahájíte výběrem příběhu. Každý příběh bude založen na sezónních tématech, kampaních FUT nebo skutečných událostech z fotbalové minulosti či současnosti,“ vysvětlují vývojáři.

Jednotlivé příběhy se skládají z kapitol. Ty se jednotlivě odemykají a hráči tak mohou postupně získávat další odměny.

Další informace nejen o FUT Moments najdete na webu ea.com.

FIFA Ultimate Team je každoročně nejhranějším módem ve FIFA. Hráči si vytvoří svůj vlastní mančaft z fotbalistů z celého světa a postupně vylepšují a upravují svou sestavu.

Nová FIFA bude klasické verzi dostupná od 30. září 2022. FIFA 23 vyjde na PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC (Origin a Steam) a Google Stadia. Legacy Edition by měla vyjít exkluzivně na Nintendo.

Ultimátní Edice zahrnuje následující bonusy:

  • Neprodejný FIFA World Cup FUT Heroes hráč (11. listopadu) -pouze při předobjednání do 21. srpna
  • Early access na tři dny (hraní od 27. září)
  • Neprodejný hráč Ones to Watch (30. září)
  • Jeden hráč TOTW 1
  • 4600 Fifa Pointů
  • FUT Ambassador Player Pick na hostování (Son, Vinicius Jr., Davies)
  • Kylian Mbappé na hostování na pět zápasů
  • Homegrown Talent v kariérním módu
Zdroj: ea.com
Štítky: FIFA 23, EA Sports, FUT
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).