Přejít k hlavnímu obsahu

První FIFA 23 gameplay: nová mechanika střelby i tisíce nových animací

27. 7. 2022 | 17:00 EA SPORTS FC 24 Gaming
Další fotbalová sezóna je za dveřmi a to znamená i postupné odhalování oblíbené hry FIFA. EA Sports ve středu představili novinky kolem gameplaye FIFA 23. Lepší hratelnost by měla pomoci i technologie Hypermotion2 či přepracování standardních situací.
EA Sports FIFA 23
EA Sports FIFA 23
Zdroj: EA Sports (s povolením)

Hypermotion2

Technologie Hypermotion2 by měla podle vývojářů přinést „více než 6 000 autentických fotbalových animací, které zaručují realismus při každém kroku na hřišti“.

Druhá verze technologie, která byla uvedena ve FIFA 22, zařídí  i technický driblink, stínování a akceleraci. Více o Hypermotion2 najdete na webu ea.com.

Herní prvky

Razantní střela

Nová mechanika střelby s důrazem na dovednosti hráčů a aspektem rizika/odměny. Podle popisu vývojářů bude velice podobná časovaným střelám známým z předchozích ročníků.

Přepracované standardní situace

Obrovská změna oproti předchozím hrám. Nová technika mění způsob zahrávání volných kopů, penalt a rohů.

Můžete si vybrat místo kontaktu s míčem, což ovlivní jeho směr, trajektorii, zakroucení a další vlastnosti.

Pokročilá fyzika nárazů (jen nejnovější generace)

Ve FIFA 23 individuální končetiny hráčů podle EA Sports přirozeněji ovlivňují výsledek situací, kdy obránci blokují míč. Cíl je stejný jako vždy - realističtější výsledky. Dráha míče by měla být ovlivněna podobněji jako v reálném fotbale.

Fyzika interakcí se sítí

Nová fyzika brankových sítí reaguje na pohyb hráčů a vytváří přirozenější interakce, pokud hráč naběhne, sklouzne se nebo spadne do branky. Menší změna, která však může být vidět v každém zápase.

Kylian Mbappé ve FIFA 23
Kylian Mbappé ve FIFA 23
: EA Sports

Střelba

Ve FIFA 23 se objeví různé trajektorie střel včetně přízemních, padajících, skákajících a rybiček.

Bránění

Důrazné skluzy s odkopem míče, fyzické zákroky a dokonce obranné zákroky patičkou. To vše v dalším ročníku fotbalového simulátoru od EA Sports.

Přihrávky

Do FIFA dorazí i nové typy přihrávek: vnějším nártem, efektně patičkou, z voleje a s využitím nových animací odkopů míče.

Štítky: FIFA 23, EA Sports
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).