Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO si zahraje s legendou! Shox posiluje Apeks

11. 8. 2022 | 21:44 Counter-Strike 2 Přestup
Sestava norské organizace Apeks je konečně kompletní. Po příchodu Justinase „jL“ Lekaviciuse a přesunu Martina „STYKO“ Styka na pozici in-game leadera ale teprve přišla skutečná bomba. Pátým hráčem byl ve čtvrtek večer představen legendární Francouz Richard „shox“ Papillon.
Richard „shox“ Papillon
Richard „shox“ Papillon
Zdroj: Apeks

Má více jak 15 let zkušeností, vyhrál Major a byl čtyřikrát mezi nejlepšími dvaceti hráči roku podle portálu HLTV.org. Tak se dá ve zkratce popsat dosavadní kariéra francouzského střelce a miláčka publika Richarda „shox“ Papillona, který bude nově působit pod vedením Martina „STYKO“ Styka v týmu Apeks. Po návratu ze zámořské štace podepsal s norskou organizací roční kontrakt. Šampioni z Tipsport CS:GO Bratislava tak konečně znají své finální složení pro druhou polovinu roku. Hlavní cíl: ESL Major v Riu de Janeiru.

Původně převážně severská sestava začala své tažení úspěchem na Slovensku, zbytek sezony ale přinesl pouze řadu zklamání. Na papíře silný tým se nedokázal stabilně udržet mezi TOP 30 celky světa, těsně před letní pauzou tak přišly změny. Na lavičku byli posazeni kapitán Asger „AcilioN“ Larsen a nenaplněný talent Hugo „Chawzyyy“ Günther. Novým vůdcem týmu se stal právě STYKO, realizační tým rozšířil Jakub „⁠kuben⁠“ Gurczynski. Jako první byl posléze oznámen příchod litevského mladíka Justinase „jL“ Lekaviciuse.

Finálním dílkem skládačky Apeks se stal hvězdný shox. I když má nejlepší roky za sebou, jen málokterý hráč má tolik zkušeností jako právě tento Francouz. Na domácí scéně hájil barvy nejlepších týmů jako Vitality, G2 Esports nebo dříve Titan či LDLC, s posledním jmenovaným celkem získal před 8 lety svůj jediný Major titul. Na turnajích nejvyšší kategorie ještě nikdy nechyběl a s Apeks bude usilovat o svoji sedmnáctou účast. Naposledy se rozhodl vyzkoušet působení v týmu Liquid, a jak jde vidět, mezinárodní cesta mu zachutnala.

Celá sestava přetéká především zkušenostmi z největších světových turnajů. Kromě STYKA, který má za sebou minulost v MOUZ nebo Cloud9, se shox v novém domově setká s Joakimem „jkaem“ Myrbostadem, jenž se proslavil v barvách 100 Thieves nebo FaZe. Tim „nawwk“ Jonasson si zase zahrál za neméně známý tým NIP. Nejmladší člen týmu jL na sebe doposud upozornil působením v MAD Lions, odkud si jej přivedl právě nový trenér Apeks kuben⁠. Tomu bude asistovat dosavadní kouč a norská ikona, Pål „Polly“ Kammen.

Složení, ve kterém Apeks zabojují o Major, je následující:

 Norsko Joakim „jkaem“ Myrbostad
 Slovensko Martin „STYKO“ Styk
 Švédsko Tim „nawwk“ Jonasson
 Litva Justinas „jL“ Lekavicius
 Francie Richard „shox“ Papillon

 Polsko Jakub „⁠kuben⁠“ Gurczynski – trenér
 Norsko Pål „Polly“ Kammen – asistent trenéra

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.