Přejít k hlavnímu obsahu

Skupina B z MČR vyřadila Team Magic a Inaequalis

13. 8. 2022 | 19:59 Brawl Stars Turnaj
Samsung MČR v Brawl Stars odstartovalo víkend plný esportu. Ve Vodafone PLAYzone Areně se sešla osmička těch nejlepších domácích týmů, které se porvou o titul mistra, prize pool 60 000 Kč i prestiž a potlesk fanoušků. Jak vypadají boje ve skupině B?
Finále skupina B
Finále skupina B
Zdroj: PLAYzone

Celkový harmonogram turnaje, včetně kompletních výsledků, najdete v naší coverage. Pokud vás ale zajímají jednotlivé výsledky a průběh turnaje, jste tu správně. 

Orientační harmonogram skupiny B: 
Sobota, 13. srpna: 
12:40 - 1. zápas skupiny B - BO3BO3
14:00 - 2. zápas skupiny B - BO3BO3
16:00 - LB B - BO5BO3
18:00 - WB B - BO5BO3
20:00 - Decider B - BO5BO3

Inaequalis
Inaequalis
Foto: PLAYzone

Inaequalis 1:2 NARCIS

Inae v čele se zkušeným FoyeRem i nejmladším účastníkem turnaje, třináctiletým Joelandem, suverénně vyrazili pro první bod. Druhý následoval o chvíli později a mapa byla jejich. Nastal čas na fotbálek.

Na hřišti to lépe střílelo Narcisům, kteří ale gól vstřelili na poslední možnou chvíli. Inae v druhé hře zvýšili svoji agresivitu a hru přesunuli před soupeřovu bránu. Krásný gól Křemílka ale rozhodl ve prospěch Narcisu. 2:0. Hra zamířila na Safe Zone.

Joeland do sejfu sypal poctivě a nejen díky němu Inae získali obrovský náskok. S vlastním trezorem na 72 % ukončili hru a připsali si první matchball. Odveta už byla poněkud vyrovnanější, i tak ale Narcis ztrácel procento za procentem, trezor na straně žlutých ale jakoby nebyl ani škrábnutý. V posledních vteřinách ale Lola naskočila do akce a tým Inaequalis takřka vymazala z mapy. Srovnáno na 1:1. Narcis si v rozhodující hře podržel převahu a Inae dotlačil k prohře. 2:1 pro květinky. 

Inside Games 2:0 Team Magic

V zápase obhájců loňského titulu Inside Games proti novému týmu na scéně Team Magic se nejdříve misky vah přelévaly z jedné strany na druhou. V rozhodující cvhíli zbyl už jen Python proti Šimákovi v 1v1 souboji. První zmiňovaný dokázal, že titul obhajuje po právu a připsal IG první bod. Druhý bod už pak byl jen otázkou chvilky. Na druhou mapu tak aktuální mistři vstoupili s jednobodovým náskokem. 

Na hřišti byla znát převaha IG a možná trochu demotivace z první mapy na straně TM. Přesto se drželi. V jednu chvíli Slayer sice s míčem zamířil k bráně, kouzelníci ale zamířili do obrany a šanci odrazili. To samé se ale nedá říct o dalším pokusu od IG, který byl úspěšný. Doublekill na straně IG využil Python k tomu, aby poslal do naprosto prázdné brány první gól druhé hry. „Kluci z Magicu to vůbec nevzdávají,“ hodnotil Richie. Ani to ale bohužel nestačilo a druhý gól tak Team Magic poslal do losers bracketu. 

Inaequalis 3:0 Team Magic

Inae vstoupili do první hry naprosto suverénně a první bod byl na světě. V následujícím zápase se situace dostala do 2v2 a misky vah byly velmi vyrovnané. Posledním přeživším byl Šimák, který tak TM získal další bod. Poslední kolo bylo opět pevně v rukou Inaequalis a tým žlutých se mohl radovat.  

Taktické skrytí hvězdného a nadějného mladíka Joelanda pod hráče I see, který si zvolil stejný nick, zabralo na hřišti naprosto skvěle. Joeland byl tu, byl tam, najednou pak skóroval. V dalším kole pak jeden z Joelandu s Karlem předvedl epický výpad na bránu, která zůstala prázdná. Toho pak elegantně využil foyeR a zaskóroval. 2:0 pro Inae

V boji o trezory Inae dál pokračovali ve svých mind games a dva Joelandové si pomalu začali za pomoci foyeRa podmaňovat další z map. Šimák se Surgem na maxu sedmnáct vteřin před koncem hry padl a bylo jasno. Druhé kolo probíhalo v podobném duchu, na straně Inae se skvěl čistý štít po většinu hry. Pak už stačilo jen zuřivě bránit a z dálky odstřelovat soupeřův trezor. Naprosto čisté vítězství a postup do další části turnaje pro Inae. Team Magic můžou balit kufry.

Inside Games 3:0 Team Narcis

Oba dva týmy měly v Aréně podporu C.E.O svých týmů, což je určitě povzbudilo k těm nejlepším výkonům. První bod šel na stranu Narcisů, jejichž talent během tohoto MČR začal rozkvétat. Obhájci titulu ale v dalším kole zabrali a vyrovnali skóre. IG v přesile pak velmi jednoduše pohlídali situaci ke konci hry a bod připsali na svou stranu. Rozhodnuto nebylo do poslední chvíle, 1v1 a Franta, který se netrefil. Je rozhodnuto, IG berou první mapu. 

Na fotbalovém hřišti měli Inside Games hru pevně ve svých rukou. Soupeři zkrátka nedali šanci. První gól, druhý a jde se dál na heist.

V něm IG opět předvedli svou dominanci. S čistým štítem tlačili Narcis a přestože květinky se zasnažily, na obrácení situace to nestačilo. 0 % na straně Narcis a IG berou první bod na této mapě. Další kolo jako by se hrálo přes kopírák. Křemílek vyrazil do solo mise, k trezoru se ale nedostal. Konec přišel velmi rychle a Inside Games se tak stali druhými postupujícími do zítřejšího dne. 

NARCIS 1:3 Inaequalis

První bod si připsali Narcis, kteří se do hry vrhli velmi zuřivě. Likvidoval protivníka jednoho po druhém a v přesile si vybojoval první bod. Stejně postupoval znovu, ale Inae se vzepřeli a vyrovnali a téměř vyrovnali 1:1. Nakonec se jim to nepovedlo a Narcis si připsal si na své konto první mapu. 

Poslední fotbalový mač dne lépe sedl GLORE. Ti Inae utlačovali už od začátku hry a Franta nakonec skóroval. Tlačit Inae do kouta se rozhodli i v následujícím mači a v prodloužení do brány padl další gól. „Inae se sice výkonově zvedli, nebylo to ale úplně optimální,“ mínil Skeri. Budou potřebovat 6 vyhraných zápasů v řadě, aby zvrátili osud, kterému šli naproti.

A zdá se, že přesně to se rozhodli udělat. Trezor soupeřů suverénně dostali pod svou kontrolu a první bod byl jejich. Bez poškození na své straně tlačili na protivníka dál a Křemílek se rozhodl jít do útoku. V poslední vteřině se týmu Narcis povedlo otočit a poslat hru do dalšího kola. Napětí v Aréně by se dalo krájet. Na vítězné vlně pokračovaly květinky až do konce, který se proměnil v závod jako ve formuli 1. Inae se dostali do vedení, Křemílek s full HP a ultimátkou čekal na svůj moment. Přišlo srovnání, Narcis šel do vedení, ale v posledních vteřinách žlutí otočili a získali bod. 2:1 na mapy pro Narcis. 

Bounty nabídla pohled na prvnotřídní playe ze strany Narcis, kteří vsadili na rychlost, na hvězdách to ale paradoxně nebylo moc znát. Inae totiž statečně bránili a dostali se do vedení. Vše vypadalo slibně, ale v poslední možné vteřině se Narcisu povedl naprosto neskutečný play a Inae nemohli věřit svým očím. Neviditelný Křemílek v další hře získal pro Narcis potřebné hvězdy a situace byla opět velmi vyrovnaná. Joeland Křemílka smazal z mapy a náskok Inae zvýšil natolik, že výhra byla jejich. Pomalý a jistý postup, to byla strategie žlutých do poslední mapy. Joeland padl a to znamenalo konečnou pro Inae. Tým Narcis poslal Inaequalis domů a postoupil do nedělních bojů o titul. 
 

Skupina B
Inaequalis1:2NarcisBO3
Inside Games2:0Team MagicBO3
Inaequalis3:0Team MagicBO5
Inside Games3:0NarcisBO5
Inaequalis1:3NarcisBO5

 

Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.