Přejít k hlavnímu obsahu

Skupina A poslala domů Enterprise, GLORE míří dál

13. 8. 2022 | 19:00 Brawl Stars Turnaj
Samsung MČR v Brawl Stars odstartovalo víkend plný esportu. Ve Vodafone PLAYzone Areně se sešla osmička těch nejlepších domácích týmů, které se porvou o titul mistra, prize pool 60 000 Kč i prestiž a potlesk fanoušků. Jak vypadají boje ve skupině A?
Finále skupina A
Finále skupina A
Zdroj: PLAYzone

Celkový harmonogram turnaje, včetně kompletních výsledků, najdete v naší coverage. Pokud vás ale zajímají jednotlivé výsledky a průběh turnaje, jste tu správně. 

Orientační harmonogram skupiny A: 
Sobota, 13. srpna: 
12:00 - 1. zápas skupiny A - BO3BO3
13:20 - 2. zápas skupiny A - BO3BO3
15:00 - LB A - BO5BO3
17:00 - WB A - BO5BO3
19:00 - Decider A - BO5BO3
 

Enterprise esports
Enterprise esports
Foto: PLAYzone

Sampi.Tipsport 2:0 Enterpirse esports

Úvodní hru letošního Samsung MČR otevřeli na knockoutu Sampi.Tipsport proti Enterprise esports. První bod si na své konto připsali Sampi a velmi rychle následoval i druhý. Jejich týmová práce byla špičková, když jednoho po jednom odchytávali hráče Enterprise. Ti se přeskupili a zkusili to samé na Sampi. A fungovalo. 

Následoval mód, který Sampi označili jako svůj nejoblíbenější. Brawl Ball sedl Vajdikovi, který do brány poslal první gól. V poslední vteřině Enterprise vyrovnali a zápas poslali do prodloužení. „Sampi si to pohlídali krásnou kombinací já na bráchu, brácha na mě,“ ohodnotil Skeri Kájův rozhodující gól. V odvetě skóroval Salty, Kája pak následně poslal druhý gól modrých do brány a druhá mapa byla po právu jejich. 

Imperishable Clan 2:1 GLORE

Druhý zápas skupiny A se nesl v duchu reprízy posledního měsíčního finále. Mapa se ještě nestihla ani pořádně rozjet a GLORE již brali bod za první mapu. Fofko a jeho Amber předvedli naprosto ukázkovou hru. Nejen díky němu první bod v druhé mapě mířil do IC. 

V dalším zápase pak stejně jako v předchozím s posledním přeživším brawlerem vítězství brali IC. GLORE se ale probudili a agresivně vyrazili k protivníkovi. Vítězstvím srovnali a rozhodující hra dostala až do stavu 1v1. V poslední možné chvíli ale o pár ran lépe z duelu vyšli Imperishable Clan a připsali si tak na své konto další mapu. 

GLORE
GLORE
Foto: PLAYzone

Na fotbalovém hřišti Imperishable Clan drželi míč na straně soupeře, hra bez gólů ale zamířila do overtime. Ani tam se však nepodařilo vstřelit jediný gól a tak byl čas si zápas zopakovat. Bylo znát, že oba týmy do hry vešly značně agresivněji. Po jednom gólu na každé straně a v posledních dvou vteřinách GLORE vstřelil rozhodující gól. 

V další hře GLORE tlačili na soupeře, ale branky zůstaly prázdné až do prodloužení a to včetně. Míříme tedy na čtvrtý brawl ball. IC zde GLORE nepustili k bráně a zamířili jsme pro změnu do overtime. Hortix ale na poslední možnou chvíli vstřelil gól a zajistil tak GLORE druhý bod na brawl ballu po čtyřech kolech. Čekala nás safe zone.

Od začátku GLORE tlačili na pilu a trezor IC padal níž a níž a první bod mířil zaslouženě na stranu GLORE. V druhé hře se IC rozhodli, že takhle to dál nejde. První polovinu trezoru rozbili protivníkovi během chvilky, přestože GLORE jim to následně oplatili, IC svůj play dotáhli a trezor zničili komplet. V rozhodující hře se oba týmy držely zpátky a snažili se protihráče utlačovat. Síly byly vyrovnané. Countdown začal s rozdílem pouhých 7 %. IC se ale nakonec dostal až k trezoru GLORE a připsal si tak důležitý bod a postup do winners bracketu.

Enterprise esports 2:3 GLORE

„Enterprise nedostali jedinou šanci,“ zhodnotil Skeri výkon GLORE v první mapě. I v druhém kole hráči Enterprise tahali za kratší provaz a GLORE si připsali první set point. Skoro to vypadalo, že další mapy budou podobně jednostranné. Skoro.

Do prvního kola brawl ballu úspěšněji vykročili Enterprise. Zakempili před protivníkovou bránou a začali zkoušet šance proměnit v bod. Bez brawlera, který by dokázal zničit bránu, to sice bylo složitější, i tak ale zvádli získat první gól a tím i první kolo této mapy. V druhém zápase pak Dan s Carlem vstřelil první gól, Divi okamžitě oplatil tenhle útok stejnou mincí. Dan ale doslova prošel do brány i s míčem a srovnal tak stav na GLORE na 1:1, následně pak i na 1:1 na mapy. „Glore jsou přesně tam, kde potřebují být,“ hodnotí Richie. 

Kaboom Canyon začal velmi vyrovnanou hrou. Trochu hůře na tom byli GLORE, na straně Enterprise pak zářil nepoškozený trezor po většinu doby. Vše se rozhodovalo na poslední chvíli, GLORE nakonec svou převahu potvrdili. „Zápas měli celou dobu pod kontrolou,“ míní Skeri. 

Podobně tomu bylo i v následujícím kole, kde se sice Enterprise snažili, dokonce dotáhli rozdíl až na 5 %, ale GLORE si šli pro vítězství naprosto suverénně. Poprvé tak hra zamířila na bounty.

Zpočátku vše vypadalo vyrovnaně, GLORE ale začali Enterprise utlačovat a pomalu, ale jistě nabírali na rozdílu. Přestože Enterprise se pokusili rozdíl smazat a dotáhnout, o pouhý bodík to nevyšlo. První zápas tak šel ve prospěch GLORE. „Mata do toho šel hodně agresivně,“ okomentoval Skeri. Nejen díky němu se Enterprise dostali do vedení a tuto mapu poslali do dalšího kola. V rozhodující hře se Enterprise rozhodli bránit střed a taktika jim vyšla. „Totální nesynchronizace na straně GLORE,“ hodnotil Richie. 2:2 na mapy.

Na Hot Zone byla vidět vzpruha GLORE. Ti Enterprise nedali šanci a jak zhodnotil Skeri, „vše předchozí je zapomenuto.“ Ve druhém kole se GLORE pomalu dostávali do vedení a Dan předváděl neskutečné playe. Enterprise museli jít all-in, i tak se jim ale bohužel nepodařilo zápas otočit a bylo jasno. Enterprise se stávají prvním týmem, který letošní Samsung MČR opustí. 

Sampi.Tipsport 3:0 Imperishable Clan

První bod v rychlé akci brali Sampi, „za postupem vykročili hodně svižně,“ hodnotil Skeri. Druhý bod pak připsali během mrknutí oka, bylo to ovšem až podezřele rychlé. Na vině byly technické potíže a zápas tak šel do re-matche. V něm ale Sampi prokázali, že výsledek byl jasný už od začátku, bez ohledu na počet kol, které budou muset odehrát. Imperishable Clan se snažil si Sampi držet od těla a podařilo se jim urvat další bod, Sampi ale výsledek otočili a získali na své konto první mapu. 

Na fotbalovém hřišti jsme byli svědky zajímavých picků, dost možná ve snaze porazit Sampi a rozhodit jejich suverénní play. Téměř se to povedlo, skoro už měli gól na svém kontě, nakonec se ale Sampi ubránili, Kája vyrazil do útoku a zaskóroval. V druhé hře Fofko vrátil naději na stranu IC svým gólem, když pak do brány Sampi padal další, kluci se začali oprávněně radovat. Sampi si tohle ale nenechali líbit, snažili se, seč mohli, marně. Redd zaskóroval a Salty okamžitě obrátil skóre. 2:0 na mapy pro Sampi. 

Amber na straně Imperishable Clan pálila do trezoru Sampi jako blázen. Ti nebyli schopni prolomit obranu IC. Kájův snipe se sice v posledních vteřinách snažil jejich osud zvrátit, o pouhé tři procenta ale IC stále vedli a připsali si tak svůj první bod na této mapě. Redd naprosto nepozorován pronikl do báze Sampi a ubral sám více než 50 % jejich trezoru. Jde se na Canal Grande. 

Na této mapě Sampi opět nehodlali soupeře pustit ke slovu. Kája hrál hlavní housle a po většinu hry si držel bonus ze začátku hry. První bod šel na stranu Sampi. Imperishable Clan v druhé hře drželi Sampi v šachu a čekali na svou šanci. Patnáct vteřin před koncem ale stále neměli dorovnáno a Kája přežil s dost komfortním náskokem na to, aby tenhle mač urval pro Sampi. 
 

GLORE 3:0 Imperishable Clan

GLORE si chtěli v jejich posledním dnešním zápase spravit chuť. „Brutální výklep,“ hodnotil jejich výkon Richie. Imperishable Clan naprosto přejeli a první mapu si zapsali jako zářez na své konto.

Fotbalový mač více vyhovoval Imperishable Clanu. První bod brali suverénně, v druhé hře už ale GLORE vzdorovali, co mohli. Zkušený defenzivní play na obou stranách hru poslal do prodloužení. Ani v něm se do jediné z bran nedostal míč a šlo se tak na opakování mapy. „Nekonečný brawl ball, jaký už jsme dneska jednou viděli,“ hodnotili komentátoři. Defenzivní styl pokračoval a další prodloužení slibovalo šanci na zvýšení agresivity týmů. Tu využili GLORE a srovnali na 1:1. Další bod byl rychle na jejich kontě a GLORE zaslouženě brali druhou mapu. 

Trezor si lépe bránili IC, zatímco GLORE postupně ztráceli na náskoku a na soupeře nestačili. 50% rozdíl dal jasně za pravdu IC, kteří si na této mapě připsali první bod. Situace se ale v následujícím zápase velmi rychle otočila. 8 %, tak málo zbylo na straně GLORE, na vítězství to ale stačilo. 1:1. Nic ale nebylo rozhodnuto, čekal nás další zvrat a misky vah se vyrovnaly. GLORE nakonec dokázali soupeře přetlačit a poslat Imperishable Clan domů. 
 

Skupina A
Sampi.Tipsport2:0Enterprise esportsBO3
GLORE1:2Imperishable ClanBO3
Enterprise esports2:3GLOREBO5
Sampi.Tipsport3:0Imperishable ClanBO5
GLORE3:0Imperishable ClanBO5

 

Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.