Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda je nezachránila. Jeden z nejpopulárnějších týmu světa se na světový šampionát nepodívá

14. 8. 2022 | 10:32 VALORANT Reportáž
Poslední šance dostat se na mistrovství světa zůstala nevyužita. Ani příchod CS:GO veterána už tak našlapanou sestavu nezachránila. Sentinels v boji o zbylou vstupenku podlehli. Fanoušci jsou sice zklamaní, že své oblíbence v Istanbulu neuvidí. Budou hráči bojovat dál? Nebo se snad rozejdou?
VALORANT sestava Sentinels
VALORANT sestava Sentinels
Zdroj: Sentinels

Když se tvořila kompetitivní scéna nové střílečky od Riot Games, Sentinels se stali jedním z vůbec nejoblíbenějších týmů. Popularita se zněkolikanásobila, když je posílil mladý talentovaný hráč Tyson „TenZ“ Ngo, který je asi vůbec nejznámější tváří celého VALORANTU. Hned při první mezinárodní akci, tedy Masters v Reykjavíku, se navíc Sentinels podařilo porazit všechny, kteří jim stáli v cestě a pozvedli trofej.

Jenže od té doby šla forma celku dolů. Sentinels se posledních celosvětových akcí ani neúčastnili a na domácí půdě se jim také nedařilo. Poslední možností jak letos zazářit je mistrovství světa, Champions 2022 v Istanbulu.

Organizace si sehnala nový trenérský personál, a dva hráče, Jordana „Zellsis“ Montemurrose a legendárního Michaela „shroud“ Grzesieka. Scrimy šly parádně a nová sestava vypadala nezastavitelně.

Nadešel den D, kdy Sentinels měli ukázat svou novou podobu. Jejich premiéře přihlíželo během kvalifikace rekordních skoro 700 tisíc diváků, čímž se skoro vyrovnali peaku posledního Masters v Kodani. Jenže svůj úvodní zápas prohráli a zamířili do spodního pavouka, kde nesměli chybovat. Prvního soupeře pokořili, ale 100 Thieves se ukázali jako mnohem schopnější soupeř a jeden z nejpopulárnějších celků světa se loučí. Celé to považuje za zklamání.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.