Přejít k hlavnímu obsahu

Mobilní esport převálcuje ten počítačový, tvrdí komentátor Richie

15. 8. 2022 | 20:23 Brawl Stars MČR mobile
Jedním z hlavních komentátorů letošního Samsung MČR Brawl Stars byl Richard „Richie“ Jarošík. Richieho jsme si na probíhajícím turnaji odchytli a zeptali se ho na pár otázek.
Vlevo Richie a vpravo jeho kolega Skeri
Vlevo Richie a vpravo jeho kolega Skeri
Zdroj: PLAYzone

Dokážeš si představit, že by se Brawl Stars ve světě posunulo třeba na úroveň League of Legends?

Určitě dokážu. Stačí nebýt lhostejný k datům a výzkumům, které jasně hovoří o tom, že mobilní svět do tří let ten počítačový převálcuje a když se nad tím člověk zamyslí, dává to smysl. Levnější a jednodušší vstup do hry = více hráčů = větší zásah partnerům = větší prize pooly. 

Jak dlouho už se Brawl Stars na profi komentátorské úrovni věnuješ?

Už při studiu jsem si přivydělával jako moderátor a komentátor sportovních akcí, ale nabídku na brawlery jsem poprvé dostal až na tuhle sezónu a doufám, že jsem organizátory ani fanoušky nezklamal. Komentování vždy podle mě mělo a má být o show a to mi snad celkem jde. 

Co tady ve Vodafone PLAYzone Areně hodnotíš jako top vychytávku?

Upřímně asi vše. Od profesionálního ozvučení přes servis ze strany organizátorů (jídlo, pití, jasně nastavený timeline), po zázemí. 

Máš nějakého individuálního hráče, kterému fandíš, nebo jsi striktně objektivní komentátor?

Kdo říká, že je striktně objektivní komentátor, tak lže. Můj favorit je jasný. Mladý progresivní, vždy pozitivní hráč, který se nebojí agresivních playů a brawlerů = Joeland. Pokud si ho vyhlédne nějaká kvalitní orga a bude s ním pracovat, umím si ho představit za pár let na světovém šampionátu. 

Komentátor Richie a redaktor PLAYzone.cz
Komentátor Richie a redaktor PLAYzone.cz
Zdroj: PLAYzone

Co ty a hraní? 

Asi jsem trochu v českém esportu anomálií, ale hraní není pro mě. Jestli si mám vybrat, zda strávit hodinu na počítači nebo si jít zaházet s kamarády nebo synovci ven, rozhodnutí je jasné. Možná i proto se mi líbí mobilní hry, jelikož se dají hrát i v autobuse, či při čekání mezi meetingy v práci. 

 Jaká je tvá nejoblíbenější postava ve hře?

Těžká otázka. Záleží na mapě a módu, ale kdybych byl nucen si vybrat jednu, tak asi Jackie. 

Plánuješ se někdy přesunout k něčemu jinému, než Brawl Stars?

Takový plán nemám, ale když přijde nabídka na jinou hru, nemám nic proti to zkusit. Komentování mě baví a díky mé praxi v Entropiq, kde jsem musel všechny top hry důkladně a dlouze studovat, abych dokázal s hráči pracovat, věřím, že znalosti na to mám. A o tom to podle mě je. Záruba nikdy nebyl dobrý hokejista a ukažte mi lepšího komentátora.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.