Přejít k hlavnímu obsahu

Blýská se na lepší časy? Sprout podepsali dvě zajímavé posily

16. 8. 2022 | 11:47 Counter-Strike 2 Přestup
Už to potřebovalo změnu. Německá organizace Sprout se po sérii neuspokojivých výsledků z první poloviny letošního roku nedávno rozloučila se dvěma hráči, aby následně oznámila příchod Ismaila „⁠refrezh⁠“ Aliho a Rasmuse „⁠Zyphon⁠“ Nordfosse, kteří zeleným barvám slibují světlé zítřky.
refrezh / Zyphon⁠
refrezh / Zyphon⁠
Zdroj: Sprout

Sprout. To je pojem, pod nímž se někomu vybaví velká německá organizace a bývalý domov oskara. Zároveň je to však tým, který rok co rok padá strmě dolů. Obměny nepomáhají, hráči opouští turnaje mezi prvními.

Kromě bronzové medaile z ESL Challenger Valencia tým stihl sebrat poslední místa jak z Play-In fáze IEM Katowice, tak i třetí sezóny REPUBLEAGUE či kvalifikace na Major. 

Takovéto výsledky už byly pro vedení neudržitelné a celé fiasko si nakonec vyžádalo dvě oběti. Sprout opustili Timo „Spiidi“ Richter a Rasmus „raalz“ Steensborg, který se následně přidal k nové sestavě Copenhagen Flames.

Nové dvě posily byly oznámeny zanedlouho. K týmu se přidávají refrezh a Zyphon, ostřílení účastníci květnového Majoru. 

První ze dvou dánských injekcí, které, jak organizace doufá, pozvednou tým na vyšší úroveň, přichází v podobě bývalého hráče HeroicRefrezh v jednom z nejlepších dánských týmů strávil něco málo přes rok, než byl v červnu posazen na lavičku. Poprvé v kariéře převezme roli in-game leadera.

Soupisku pak doplňuje Zyphon, který se s Copenhagen Flames probojoval až do čtvrtfinále PGL Majoru v Antverpách. Osmnáctiletý mladík byl navíc nejužitečnějším hráčem svého týmu, když dosáhl průměrného hodnocení 1,09. Ve Sprout se bude snažit o podobné výkony.

Nová sestava debutuje, podobně jako ostatní, už v aktuálně probíhající otevřené kvalifikaci na IEM Road to Rio. Postup se neočekává, vedení totiž doufá, že se jim v dvě, zřejmě poměrně drahé akvizice, vyplatí v dlouhodobém horizontu.

Aktuální kádr Sprout vypadá následovně:

 Německo Fritz „⁠slaxz-⁠“ Dietrich
 Dánsko Victor „⁠Staehr⁠“ Staehr
 Rumunsko Laurențiu „⁠lauNX⁠“ Țârlea
 Dánsko Ismail „⁠refrezh⁠“ Ali
 Dánsko Rasmus „⁠Zyphon⁠“ Nordfoss

 Dánsko Danny „⁠BERRY⁠“ Krüger (trenér)

Štítky: Sprout, refrezh, Zyphon
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.