Přejít k hlavnímu obsahu

Problematická kvalifikace na Major. SINNERS i ENTERPRISE padli, Sampi jdou dál

16. 8. 2022 | 09:42 Counter-Strike 2 Reportáž
První den úvodní otevřené kvalifikace na RMR turnaj před brazilským Majorem v Riu je minulostí. I přes veškeré problémy ESEA se odehrála ve většině pavouka pátá kola, do kterých se zapojilo hned několik česko-slovenských mančaftů. Nejlépe se dařilo Sampi.Tipsport, kteří dál živí naději na úspěch. Naopak SINNERS, ENTERPRISE i eSuba už se čekají na další šanci ve druhé kvalifikaci.
Ladislav "GuardiaN" Kovács
Ladislav "GuardiaN" Kovács
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Desítka známějších českých a slovenských mančaftů se v pondělí 15. srpna zapojila do první otevřené kvalifikace na RMR turnaj, který rozhodne o účastnících IEM Rio.

Nejlépe se dařilo Sampi.Tipsport. Slovenský supertým s novou českou akvizicí v podobě Jana „HONES“ Urválka se prodral do šestého kola. V posledním pondělním utkání si Sampi.Tipsport poradili s Infinite Gaming těsně 19:16. Úterní program načnou proti jednomu z dvojice ESCA Gaming/1ADL.

Překvapivě rychle se s turnajem rozloučili ENTERPRISE s navrátilcem Tomášem „system“ Zemkem. Ve 3. kole narazili na ruské yellowflash a padli 14:16. Stejným výsledkem skončil duel TITANS v čele s Tomášem „oskar“ Šťastným proti 9INE. Polská skvadra se v pátém kole utká s posílenými Apeks.

V pátém kole skončila cesta eSuby a SINNERS. První jmenovaní se porvali s ruskou sestavou organizace Entropiq. I přes tragický začátek, kdy eSuba ztrácela dvanáct kol (2:14), se „modrá krev“ dokázala dostat do hry a padla jen těsně 13:16. SINNERS padli rukou Mohammada „BOROS“ Malhase, jenž v barvách Monte řádil (26/12).

Šesté kolo bude kromě Sampi.Tipsport mít i minimálně další dva česko-slovenské borce - Adama „NEOFRAG“ Zouhara a Davida „frozen“ Čerňanského. Bývalá hvězda SINNERS se utká s lepším z dvojice wannafly/Sangal (Turci vedou 10-5), slovenský supertalent jde na přemožitele Ironic Outlaws EC Kyiv.

Špíly pátého kola by měly odstartovat v úterý od 17:00, šesté kolo je naplánováno na 18:00. Rozhodující zápasy (čtvrtfinále a zápas o páté místo) budou BO3, zbytek se dál odehrává systémem BO1. Pro postup na RMR se týmy potřebují dostat do 9. kola (semifinále) nebo se umístit na páté příčce.

Bracket

Nejnovější informace o kvalifikaci CZ/SK týmů a hráčů

Poslední odehrané zápasy CZ/SK týmů a hráčů
Pondělí 15. srpna
3. kolo Evropa ENTERPRISE 14:16 Rusko yellowflash
3. kolo Slovensko Inside Games1:16 Rusko 1WIN
4. kolo Slovensko Team NARCISfree win Finsko JANO
4. kolo Slovensko Dark Tigers12:16 Lotyšsko wolsung x SPELET
4. kolo Česká republika Ironic Outlaws12:16 Ukrajina Esports Club Kyiv
4. kolo Česká republika xaxa10:16 Albánie xteam
4. kolo Česká republika ZETOR.KDEMAMZIDLE6:16 Srbsko Source 2
4. kolo Evropa TITANS14:16 Polsko 9INE
4. kolo Evropa Apeks16:4 Německo ALTERNATE aTTaX
5. kolo Česká republika eSuba13:16 Rusko Entropiq
5. kolo Česká republika SINNERS6:16 Evropa Monte
5. kolo Evropa MOUZ16:12 Dánsko Sashi
5. kolo Slovensko Sampi.Tipsport19:16 Rumunsko Infinite Gaming
5. kolo Evropa OG16:7 Rumunsko Nexus
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).