Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace na největší turnaj světa začínají. Kudy vede cesta česko-slovenských týmů?

14. 8. 2022 | 12:25 Counter-Strike 2 Turnaj
Otevřené kvalifikace následujícího Majoru, který se poprvé v historii šampionátu podívá do Brazílie, začínají již v pondělí 15. srpna. Tisíce týmů z celého světa se pokusí udělat první úspěšný krok. Chybět nebudou ani přední české a slovenské celky. Jak se mohou kvalifikovat?
IEM Rio
IEM Rio
Zdroj: ESL

Čtyři otevřené kvalifikace a v nich dvacet postupových míst na evropské RMR turnaje. Taková je vyhlídka pro české a slovenské mančafty, které se pokusí probojovat na brazilský Major.

Evropa bude mít opět po spojení se CIS scénou dva RMR turnaje. Každý bude mít jednu jedinou šanci na úspěch. Žádný bodovací systém neexistuje, jedinou výhodou, kterou mají nejlepší týmy z předchozích Majorů, je pozvánka do kvalifikace – v Evropě jde o 12 z 32 celkových účastníků. Všichni ostatní se musí prokousat skrze jeden ze čtyř nekompromisních otevřených turnajů.

Týmy nasazené do RMR

Do obou skupin bude dosazena desítka týmů z otevřených kvalifikací. Každý turnaj pošle do RMR pět celků.

Všechny čtyři kvalifikace proběhnou formátem single elimination. Kdo jednou prohraje, ten už může vyhlížet další turnaj. Pouze rozhodující zápasy (čtvrtfinále a zápas o páté místo) budou BO3, zbytek se odehraje systémem BO1.

Na svou šanci před startem čekají i české a slovenské týmy. SINNERSEntropiq PragueENTERPRISESampi.TipsportDynamo Eclot nebo eSuba. To je případ jen několika mančaftů, které si brousí zuby na postup a doufají v úspěch. 

Harmonogram otevřených kvalifikací IEM Rio
15. - 17. srpna1. kvalifikace
20. - 22. srpna2. kvalifikace
22. - 24. srpna3. kvalifikace
26. - 28. srpna4. kvalifikace

Následné skupiny RMR se odehrají 4. - 10. října. Znovu se bude rozhodovat ve swiss formátu s pomocí Buchholz systému. Všechny zápasy kromě těch rozhodujících o postupu a vyřazení (BO3) jsou BO1.

V každé skupině bude 16 celků. Osm nejlepších získá místenku na Majoru, dolní polovina končí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).