Přejít k hlavnímu obsahu

Konečně! Dva nenávidění šampioni budou v dalším updatu nerfnuti

16. 8. 2022 | 16:31 League of Legends Update hry
Hráči League of Legends mohou hromadně slavit. Yuumi a Zeri, dvě z nejméně oblíbených postav, by měly být v dalším patchi nerfnuty. Příliš silní jsou podle vývojářů také Draven a Poppy. Na druhou stranu Zoe, Caitlyn nebo Vladimir se dočkají buffu.
Yuumi by měla být nerfnuta
Yuumi by měla být nerfnuta
Zdroj: Riot Games

Chystané změny v Patchi 12.16 na sociálních sítích prozradil Matt Leung-Harrison (Riot Phroxzon), lead designer balančního League of Legends týmu. Ten vysvětlil důvod některých změn. „Jde o první z patchů, které se zaměřují na Worlds. Vzhledem k tomu, že některé ligy se na tomto patchi budou kvalifikovat na Worlds, necháváme spekulativnější změny na verzi 12.17,“ přibližuje Leung-Harrison situaci.

Oproti tradičnímu patchi je tak seznam šampionů kratší než obvykle. U nerfů jde o čtveřici, která se v posledních týdnech objevovala ve většině profesionálních her. Trojice z botlane Draven, Yuumi a Zeri už by tak neměla dál vládnout. Stejně tak bude zasažena obrovsky silná Poppy.

Buff čeká osmičku šampionů. Vylepšená budou hned tři ADC - Tristana, Caitlyn a Kai'sa. Na solo pozicích by se mělo lépe dařit Malphitovi, Vladimirovi, Jaycovi, Irelii a Zoe.

„Dianiny nerfy budou pro tanky a buffy pro AP buildy,“ osvětluje Phroxzon změny pro posledního ze šampionů.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).