Přejít k hlavnímu obsahu

Esport v České republice je běh na dlouhou trať, konstatuje Skeri

17. 8. 2022 | 21:51 Brawl Stars MČR mobile
Druhým z komentátorů Samsung MČR ve hře Brawl Stars je sympatický Ondřej „Skeri“ Škeřík, kterého jsme na Samsung MČR v Brawl Stars samozřejmě zastihli a zeptali se ho na několik otázek.
Trojice komentátorů, veprostřed Skeri
Trojice komentátorů, veprostřed Skeri
Zdroj: PLAYzone

My tu spolu stojíme ve Vodafone PLAYzone Areně, jaký koutek tu máš nejradši?

Za mě je to jasné, za mě je to tohle nádherné studio. Kdybych si měl vybral nějaký herní koutek, tak to jsem úplně omrknout nestihl, protože jsem tu byl hlavně pracovně. Vypadá to tu dobře, mohu ale prozradit, že se mi tu jedna místnost úplně nelíbí a věřím tomu, že mým fanouškům dojde, která to je.

Při turnajích se zde potkáš i s fanoušky, užíváš si tu možnost?

Je to skvělé, po dvou letech, kdy bylo zavřeno, to je něco, co extrémně oceňuju a některé hráče tu vidím poprvé. Tři roky jsem s  nimi hrál a pracoval. Čekám, kdo z nich mi do očí řekne, že jsem kre#én tak, jako mi to říkají na internetu.

Při komentování je důležité herní knowhow. Hraješ Brawl Stars ve svém volném čase?

Brawl Stars hraju ve svém volném čase hodně. Nebudu říkat kolik, protože by to mohlo vyvolat jisté kontroverze, ale řekněme, že od té doby, co se mi zhoršilo zažívání, jsem té hře začal dávat víc a víc.

Komentátor Skeri (zleva) a redaktor PLAYzone
Komentátor Skeri (zleva) a redaktor PLAYzone
: PLAYzone

Pojďme si promluvit o tvých budoucích plánech, letos tě totiž uvidíme ještě na jednom MČR, pokud se nepletu.

Komentuju i Hearthstone a možná mi osud do cesty přivane ještě nějaké projekty. Nicméně, je to velká švanda, ale zároveň je to i docela náročné, komentovat dvě hry, protože člověk se občas přehmátne do druhého hrníčku a řekne třeba jiný název. Nicméně pro mě jen dobře, protože vymluvit se je to nejlepší, co člověk, který se tomu chce věnovat, může udělat.

Ve světě probíhají turnaje v BS na velké úrovni, můžeme se k tomu postupně posunout i v ČR, stane se BS národním sportem?

Bylo by to krásné, ale je to běh na hodně dlouhou trať. Až ultramaraton v tuhle chvíli. Český esport je za světem trošku pozadu, ale dostáváme se tam.

Co ty a jednotliví hráči? Máš někoho, komu fandíš, nehledě na tým?

Mám, ale neprozradím koho.

Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.