Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO update: pět map včetně Tuscanu, hra slaví desetileté výročí

17. 8. 2022 | 16:40 Counter-Strike 2 Update hry
Jedna z nejpopulárnějších stříleček historie slaví desáté narozeniny. Valve při této příležitosti vydalo CS:GO update, ve kterém přidalo speciální narozeninovou kapsuli s nálepkami, pět map a jedinečnou minci pro hráče s Prime statusem. Vývojáři zároveň poodhalili peněžní částku vybranou pro profesionální týmy a hráče.
Tuscan v CS:GO
Tuscan v CS:GO
Zdroj: Catfood & Brute

Zdá se to neuvěřitelné, ale je to tak. Counter-Strike: Global Offensive slaví desáté narozeniny. Populární nástupce legendárního Counter-Strike 1.6 dál měsíčně láká desítky milionů hráčů, esportová klání se těší čím dál větší popularitě a samotná hra se každým rokem rozrůstá.

V nočním updatu Valve přidalo další novinku - animované samolepky na zbraně. Nové stickery jsou součástí narozeninové kapsule. „Komunita se spojila v soutěži o samolepky k 10. výročí a výsledky mluví samy za sebe - kapsle se samolepkami k 10. narozeninám obsahuje více než 60 návrhů od komunity, včetně zcela nové animované kvality „Lenticular“. Vítězům gratulujeme!“ stojí v oficiálních patch notes od vývojářů.

Velký comeback slaví Tuscan. Jedna z nejpopulárnějších map v CS 1.6 je konečně dostupná ve všech herních módech. Spolu s ní se do CS:GO vrací Anubis a Breach, na Wingman lobbies pak čekají Primetime a Blagai. Mapy Climb, Crete, Hive a Iris byly z matchmakingu odstraněny.

Valve odhalilo také zajímavé statistiky spojené s prodejem samolepek, kapsulí a passů k Major turnajům. Za posledních dvanáct měsíců přispěla komunita profesionálním organizacím a hráčům neuvěřitelnou částkou 70 milionů dolarů (cca 1,7 miliardy korun).

V neposlední řadě mohou hráči se statusem Prime získat speciální narozeninovou minci. Tu získají, pokud nasbírají dostatek zkušeností pro svůj první týdenní drop.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).