Přejít k hlavnímu obsahu

Skončí device v NIP? Dán má být na odchodu ze švédského mančaftu

20. 8. 2022 | 09:20 Counter-Strike 2 Spekulace
Nicolai „device“ Reedtz se podle jaxon.gg a několika dalších zdrojů rozloučí s NIP. Dánský sniper je od konce roku 2021 na lavičce, když si z osobních důvodů vzal od CS:GO pauzu. Jeho návrat na server by se neměl odehrát v dresu švédské organizace.
Nicolai "device" Reedtz
Nicolai "device" Reedtz
Zdroj: PGL Esports

Syndrom vyhoření postihnul už celou řadu profesionálních hráčů napříč různými herními tituly. O to bolestivější je, když postihne jednoho z nejlepších hráčů, které vrcholný Counter-Strike nabízí. Řeč je o dánské superhvězdě Nicolai „device“ Reedtzovi.

Dánský sniper se v dubnu loňského roku odhodlal k jednomu z největších přestupů v historii CS:GO, když se po čtyřech letech u Astralis rozhodl posílit legendární švédskou organizaci NIP. Reakce a pocity z devicova nového působiště byly smíšené a ve stejném duchu se následně nesly i týmové výkony. To, co však následovalo, nečekal asi nikdo.

Device totiž koncem minulého roku z čista jasna oznámil, že si dává z osobních důvodů od Counter-Striku pauzu. Délka? Neznámá.

Je už to více jak půl roku a dánská legenda se stále neukázala v profesionálním zápase. A návrat? S největší pravděpodobností nebude v dresu NIP.

Švédská organizace totiž nedávno uzavřela soupisku pro ESL Pro League Season 16, kde device nefiguruje. Dle spekulací jsou ve hře dvě možnosti. Device buďto podpoří již existující tým, nebo společně s novou organizací sestaví zcela novou soupisku, jejíž bude sám součástí.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.