Přejít k hlavnímu obsahu

SHOCK: Zero je úplně jiný hráč než NEOFRAG. Hrajeme teď víc týmově

20. 8. 2022 | 16:31 Counter-Strike 2 Rozhovor
V SINNERS je již třetím rokem a během svého působení v liberecké organizaci cementoval své místo mezi česko-slovenskou elitou. Max „SHOCK“ Kvapil se s týmem připravuje na další otevřenou kvalifikaci IEM Rio a věří v postup. „Za ten týden se toho dá zlepšit ještě dost, takže jsme zase o něco silnější,“ komentuje SHOCK progres svého celku.
Max "SHOCK" Kvapil
Max "SHOCK" Kvapil
Zdroj: Peter Brichta/PLAYzone

Kolik jste toho zatím stihli natrénovat s novou akvizicí?

Myslím si, že docela dost za tu krátkou dobu, co jsme spolu. Hrajeme více méně teď skoro každý den a snažíme se do toho dávat co nejvíc, jelikož jsou RMR kvaldy, soustředíme se momentálně jen na čtyři mapy, na které se v kvalifikaci 100% dostaneme.

Kde vidíš největší rozdíly mezi SINNERS se Zerem a s NEOFRAGem?

Asi v playstylu. Zero je úplně rozdílný hráč než Neo, takže jsme kvůli tomu samozřejmě museli přizpůsobit naši hru stejně jako to bylo s Tomkejsem. S Neem to bylo takové víc crazy, často se callovaly nějaké playe a hrálo se více na něj. Teď se snažíme hrát všichni spolu a hrát co nejvíc týmově.

Změnila se nějak tvoje role v týmu?

Nějak rapidně ne. Změnilo se mi pár poziček po mapách, jako je např. connector na Mirage. Takže možná v nějakých ohledech se mi otevřelo více prostoru, ale většina zůstala stejná, takže se teď akorát focusuju na to, abych se naučil to nové a byl ready.

První otevřená kvalifikace vám nevyšla a vypadli jste proti Monte. Co rozhodlo zápas?

Asi BO1 faktor (směje se). Prohráli jsme snad každou late round situaci, ať už to bylo 3v2 pro nás nebo 1v1, které vyhráli asi čtyři, tuším. A když začínáte za CT stranu na Nuku, tak se takové věci těžko dohání. Navíc já jsem měl na konci hry asi šest fragů, takže celkově to nebylo úplně ideální.

Čeká vás další pokus. Jak se cítíte před druhou kvalifikací?

Stále 100% věříme v postup. Snažíme se fixovat všechny chyby, které se nám dějí, ať už na praccu, nebo právě proti Monte. A za ten týden se toho dá zlepšit ještě dost, takže jsme zase o něco silnější na tu další. V těchto kvalifikacích je strašně důležitý i los a to, jaké máte štěstí. Tak uvidíme, jak to dopadne.

Co je pro tebe na otevřených kvalifikacích nejtěžší?

Asi hraní proti nějakým mixům. Mně nevadí hrát kvalifikaci třeba osm hodin v kuse, mě to upřímně baví takovéhle kvaldy, kdy se grindí celý den a nic jiného vás nemusí zajímat. Nejotravnější jsou ty týmy, které tam potkáváte, a proti kterým se hraje někdy strašně nepříjemně, hlavně kvůli tomu, že dělají hrozné voloviny v té hře. Takže asi to je nejtěžší. Potom ještě teda čekání na zápasy, jako to bylo minulou RMR kvaldu, to se snad do další spraví.

SINNERS na Tipsport CS:GO Bratislava
SINNERS na Tipsport CS:GO Bratislava
: Peter Brichta/PLAYzone

Je pro tebe tedy lepší, když jdeš proti lepšímu celku, který znáš, než proti neznámému mixu?

To zase záleží, co znamená lepší celek, samozřejmě si radši zahraju proti nějakému mixu než proti Astralis nebo někomu takovýmu. Ale kdybych si měl vybrat tým/mix, tak radši tým, u kterýho vím, že aspoň většina toho, co budou dělat, bude mít hlavu a patu (směje se).

Pokud postoupíte, chtěl by ses na RMR postavit BNE a pomstít se za poslední RMR?

Nevím, je mi to úplně jedno. Asi by to byl hezký pocit, kdybychom jim to vrátili za posledně, ale na to ještě vůbec nemyslím, chci teď hlavně na to RMR postoupit.

Na česko-slovenské scéně se odehrála nejedna změna. Kdo podle tebe posílil nejlíp?

Myslím si, že Sampi. Hrají teď dobře a je vidět, že se zlepšují.

Budou SINNERS i nadále neotřesitelnou domácí jedničkou?

Samozřejmě.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).