Přejít k hlavnímu obsahu

Další šance na postup. Začíná druhá otevřená kvalifikace na Major

20. 8. 2022 | 15:33 Counter-Strike 2 Turnaj
Otevřené kvalifikace následujícího Majoru, který se poprvé v historii šampionátu podívá do Brazílie, pokračují. V té první na postup na RMR dosáhli Adam „NEOFRAG“ Zouhar a David „frozen“ Čerňanský. Další Češi a Slováci budou bojovat v kvalifikaci začínající v sobotu 20. srpna.
Matys v dresu Sampi.Tipsport
Matys v dresu Sampi.Tipsport
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

První otevřená kvalifikace je minulostí, druhá začíná v sobotu. Prvních pět míst na RMR je zabraných, patnáct jich je stále k mání. Ve druhé kvalifikaci se hraje o čtyři postupová místa.

Postupující z první kvalifikace:

Na svou šanci čekají i české a slovenské týmy. SINNERSEntropiq PragueENTERPRISESampi.TipsportDynamo Eclot nebo eSuba. To je příklad jen několika mančaftů, které si brousí zuby na postup a doufají v úspěch. 

V první otevřené kvalifikaci se dařilo nejlépe Sampi.Tipsport. Tým s novou posilou Janem „HONES“ Urválkem se probojoval mezi nejlepší šestnáctku, kde podlehl po vyrovnaném zápase 11:16 s ECSTATIC.

Evropa bude mít po spojení se CIS scénou dva RMR turnaje. Každý bude mít jednu jedinou šanci na úspěch. Žádný bodovací systém neexistuje, jedinou výhodou, kterou mají nejlepší týmy z předchozích Majorů, je pozvánka do kvalifikace – v Evropě jde o 12 z 32 celkových účastníků. Všichni ostatní se musí prokousat skrze jeden ze čtyř nekompromisních otevřených turnajů.

Do obou skupin bude dosazena desítka týmů z otevřených kvalifikací. Všechny čtyři kvalifikace se odehrávají formátem single elimination. Kdo jednou prohraje, ten už může vyhlížet další turnaj. Pouze rozhodující zápasy (čtvrtfinále a zápas o páté místo) budou BO3, zbytek se odehraje systémem BO1.

Harmonogram otevřených kvalifikací IEM Rio
15. - 17. srpna1. kvalifikace
20. - 22. srpna2. kvalifikace
22. - 24. srpna3. kvalifikace
26. - 28. srpna4. kvalifikace

Následné skupiny RMR se odehrají 4. - 10. října. Znovu se bude rozhodovat ve swiss formátu s pomocí Buchholz systému. Všechny zápasy kromě těch rozhodujících o postupu a vyřazení (BO3) jsou BO1.

V každé skupině bude 16 celků. Osm nejlepších získá místenku na Majoru, dolní polovina končí.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).