Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát startuje za pár dní. Jaké jsou skupiny a formát soutěže?

22. 8. 2022 | 14:30 VALORANT Preview
Champions Istanbul je hned za dveřmi! Týmy z celého světa bojovaly v sedmi regionálních akcích Challengers a pěti Last Chance kvalifikacích, aby si vydobyly místo na historicky druhém mistrovství světa. Od 31. srpna do 18. září budou kvalifikované týmy soutěžit o možnost zapsat se do historie! Jedno je ale jisté už nyní, budeme mít nové šampiony.
VALORANT Champions Istanbul
VALORANT Champions Istanbul
Zdroj: Riot Games

Soutěž v největším městě Turecka je třetí letošní mezinárodní akcí nejvyšší úrovně. Od ostatních se však liší tím, že zde bude korunován nový mistr světa. Tisíce týmů po celém světě se snažily dostat do regionálních soutěžích VCT, odkud mohly vykročit na pouť za nejprestižnější trofejí světa. Šestnáctka nejlepších už nám za pár dní ukáže, proč právě ony dostaly možnost ukázat své schopnosti na nejprestižnější klání roku.

Turnaj započne skupinami ve formátu GSL, které pošlou domů polovinu účastníků. Jejich složení vzniklo losováním na základě výkonnostních košů, jež byly utvořeny dle letošních výsledků a síly jejich regionu.

Skupiny pro VALORANT Champions 2022

Osmičku nejlepších týmů světa bude následně čekat Double Elimination pavouk. Zápasové dvojice pro úvodní kolo play-off poznáme až po dohrání skupin, protože i zde se bude losovat. Vítězové skupin se utkají s postupujícím ze druhých míst. Dvě výhry znamenají jistou medaili, cesta skrze LB bude o poznání složitější.

Vrchol letošního roku bude nejsledovanější událostí za celou existenci titulu. Zakončí se tím VALORANT, jak ho známe, příští sezóna už nabídne zbrusu novou tvář. Pokud se nechystáte vyrazit do Istanbulu, největší hvězdy budou bojovat o věčnou slávu samozřejmě i na streamu. Začíná se 31. srpna a zábava je zaručená.

Play-off bracket
Play-off bracket
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.