Přejít k hlavnímu obsahu

Žádné špatné zprávy. Na Tipsport CS:GO Praha přiletí orlí letka z PGL Majoru

23. 8. 2022 | 19:03 Counter-Strike 2 Preview
Očekáváné oznámení je konečně tady! Jména dvou domácích účastníků další zastávky MČR už nějaký čas známe, scénou však kolovaly všelijaké tipy na to, kdo přiletí ze zahraničí. První je dnešním dnem oficiální, ve Vodafone PLAYzone Areně se představí Bad News Eagles!
Bad News Eagles
Bad News Eagles
Zdroj: PGL Esports

Sestava Bad News Eagles oficiálně vznikla začátkem února, když se sehraná partička po částech odloučila s organizací BLINK. Dodnes nehraje pod organizací, ale sami hráči si vybudovali pojem, který má zvuk.

Za tak krátkou dobu přinesli balkánskému esportu spoustu krásných momentů, když se kvalifikovali na PGL Major a dlouhodobě se drží v nejlepší světové třicítce. Svůj um a lavinu emocí nyní přivezou i do Česka.

Stejně jako v Bratislavě, na Tipsport CS:GO Praha okusí domácí špička kvalitu dvou zahraničních týmů. A právě Bad News Eagles je nám ctí oficiálně představit jako jeden z mezinárodních taháků hlavního turnaje!

Sestava týmu:

 Kosovo Dionis „sinnopsyy“ Budeci
 Kosovo Flatron „juanflatroo“ Halimi
 Kosovo Sener „SENER1“ Mahmuti
 Kosovo Genc „gxx-“ Kolgeci
 Švýcarsko Rigon „rigoN“ Gashi

 Albánie Klesti „stikle-“ Kola – trenér

V tuto chvíli už můžeme také prozradit, že Apeks do Prahy nedorazí kvůli Fragadelphii v USA. Kosovská partička by tak měla být v rámci přípravy na Road to Rio RMR favoritem na titul. Aktuálně se BNE nachází na 28. místě světového žebříčku, což je o 9 příček výše než SINNERS – stejný rozdíl jako u Apeks při Bratislavě.

Orli mají s českou jedničkou bohatou historii, nejvíce bolestivé bylo poslední střetnutí v rozhodujícím zápase o postup na PGL Major. Rivalita to tedy bude velká! Nejprve ale oba týmy musí postoupit z online skupinové části. BNE mimo to mají na kontě letní zářez z ECL baráže také druhého českého účastníka, Dynamo Eclot.

    Už od první akce v Bratislavě jsem říkal, že chceme do turnajů Road to MČR zvát pro naše diváky zajímavé týmy. Co to ale znamená? Pozvané týmy by neměly naše kluky dominovat, na druhou stranu si však nemůžou pouze přijet pro výprask. Zároveň musí být pro diváka atraktivní, ať už to bude díky tomu, že v nich hraje nějaký nám dobře známý hráč, jsou to silné týmy ze sousedních zemí, nebo mají třeba s našimi organizacemi zajímavou historii... a upřímně, který ze zahraničních týmů v posledním čtvrtroce skloňujeme ve spojení s našimi borci (ať už SINNERS nebo třeba Dynamo Eclot) častěji, než právě Bad News Eagles? A díky tomuto týmu tu máme poprvé na CZ/SK turnaji něco velmi zajímavého – ultimátní záporák, Darth Vader, Lord Voldemort, nemesis celého Tipsport CS:GO Praha! Orlové přilétají,
    říká šéf Tipsport MČR CS:GO Pavel Kristián.

    Druhý zahraniční tým plný hvězd odhalíme již brzy! Tipnete si, kdo 3. až 5. září vstoupí do bojů o medaile? Prozradit můžeme zatím jen to, že jde o tým vyššího kalibru, než byli naposledy Budapest Five. Finálová část před živým publikem se odehraje 17. a 18. září, tak si nezapomeňte udělat rezervaci místa v naší aréně.

    Seznam účastníků Tipsport CS:GO Praha:

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.