Přejít k hlavnímu obsahu

Chceš být profi hráč či trenér? Teď máš šanci! Cryptova rozjíždí academy program

Poměrně nová česká organizace Cryptova rozjíždí tréninkový program ve hrách League of Legends a Counter-Strike: Global Offensive. V samotné podstatě jde o esportové setkávání zájemců. Ty bude formou tréninku posouvat v cestě za skvělou kariérou. Celý program navíc poběží přímo v srdci regionu, ze kterého organizace pochází, tedy v Ostravě.
Cryptova
Cryptova
Zdroj: Cryptova

Cílem nového projektu ostravského klubu Cryptova je dát prostor mladým hráčům, vzdělávat je ve všech oblastech esportu a vést je k ještě lepším výkonům, které mohou následně znamenat velké angažmá a úspěchy jak na domácí, tak zahraniční scéně.

„Rozhodli jsme se, že spustíme projekt akademie. Ta ale nebude vypadat jako u ostatních, kde se jedná o „B“ týmy. Chceme dát hráčům a hráčkám prostor pravidelně chodit do našich gaming prostorů, protože věříme, že nejefektivnější trénink je v offline prostředí. Mládež, kterou baví esport a má chuť se posouvat dál, dostane zajímavou možnost využívání zázemí našeho klubu a postupné získávání know-how ze všech oblastí,“ vysvětluje důvody vzniku tréninkového projektu akademie Michael Blažík, CEO organizace Cryptova.

Cryptova hledá CS:GO hráče
Cryptova hledá CS:GO hráče
Zdroj: Cryptova
Cryptova hledá LoL hráče
Cryptova hledá LoL hráče
Zdroj: Cryptova

Do projektu akademie se však nemusí hlásit jen hráči nebo hráčky, svoji šanci mohou dostat i zájemci o pozice trenérů z obou herních titulů. Také pro ně je totiž v tréninkovém programu místo na vzdělávání a získávání potřebných znalostí a zkušeností.

„Naším záměrem je vytvořit program, který herně každého posune o kus dále a z talentů dokáže pravidelně generovat špičkové hráče na českou a mezinárodní scénu. Chceme se zároveň soustředit na celkový rozvoj mladých. Nejen tedy na herní část, ale i na fyzickou, mentální a mediální,“ doplňuje záměry projektu Viktor Ustyanovič, vedoucí herní části organizace Cryptova.

Zájemci, kteří by se rádi do projektu akademie přidali, se mohou přihlásit na webu organizace, kde najdou všechny potřebné informace, které se tréninkového programu týkají. Aktuálně je již spuštěn nábor, který bude probíhat do poloviny září, kdy
začínají první tréninky.

Cryptova hledá esportové trenéry
Cryptova hledá esportové trenéry
Zdroj: Cryptova
Štítky: Cryptova, Nábor
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.