Přejít k hlavnímu obsahu

Česká cesta Evropou začíná. Jaké jsou šance Entropiq a eSuby na postup?

24. 8. 2022 | 17:00 League of Legends Preview
Ve středu 24. srpna začíná dvoudenní cesta českých týmů v Play-In fázi European Masters. Esuba a Entropiq budou bojovat o možnost zahrát si proti nejlepším celkům evropských regionálních lig v League of Legends. Nebudou to mít vůbec jednoduché. „Kdybych měl šance týmů vyjádřit procentuálně, tak určitě to nebude nad 50 %,“ tipoval Tomáš „Mortsche“ Anděl, přední český komentátor.
Los skupin EU Masters Play-In
Los skupin EU Masters Play-In
Zdroj: Riot Games

Skupina D, kam byla nalosována eSuba, má jediného vítěze regionální ligy a není jim nikdo jiný než právě úspěšná česká organizace. Z německé ligy ale bude muset čelit bronzové sestavě SK Gaming Prime, která je hlavním favoritem skupiny. „Esuba má podle mě o něco snadnější skupinu, takže jejich naděje na postup mohou být celkem slušné,“ komentoval skupinu D Mortsche v rozhovoru pro PLAYzone.

V prvním zápase turnaje se vítěz Hitpoint Legends utká s řeckým finalistou Team Phantasma, jenž je nejhorším nasazeným celkem ve skupině. Úvodní výhra by tak eSubě ohromně pomohla.

Třetím soupeřem ve skupině D je aNc Outplayed. Tým, který se stejně jako eSuba musel probojovat z posledního postupového místa až do finále domácí italské soutěže, kde na rozdíl od Jana „Sajator“ Zítka a spol. prohrál. „Esuba nám ukázala, že když jim opravdu jde o všechno, tak dokáží být skvělý tým a pokud se jim podaří alespoň částečně replikovat tu formu, kterou měli na offlinu (a co jsem slyšel, tak se jim dařilo ve scrimmech), tak by měli nastoupit do EU Masters celkem silně,“ míní Tomáš Anděl.

Esuba započne pouť European Masters Play-In ve středu od 17:00 proti zmiňovaným aNc Outplayed.

Program eSuby
Středa 17:00 Česká republika eSuba1:0 Řecko Team Phantasma
Středa 19:00 Itálie aNc Outplayed1:0 Česká republika eSuba
Středa 22:00 Česká republika eSuba0:1 Německo SK Gaming Prime
Čtvrtek 18:00 Německo SK Gaming Prime: Česká republika eSuba
Čtvrtek 20:00 Česká republika eSuba: Itálie aNc Outplayed
Čtvrtek 21:00 Řecko Team Phantasma: Česká republika eSuba

Entropiq má ve skupině B papírově silnější soupeře. Semifinalista z jarního EM Vitality.Bee je nepochybně největším kandidátem na postup do hlavní fáze. Silnou sestavu má také polský celek Illuminar Gaming, který doma zakončil sezónu na třetím místě, ale i tak není radno jej podceňovat.

Narazí také na vítěze portugalské ligy For The WinEntropiq se pokusí ještě vylepšit výkon z posledního splitu a silnou skupinu ustát. „Entropiq to mají trochu těžší, ale pořád je to určitě hratelné,“ věří Mortsche, jenž komentoval finále Hitpoint Legends mezi eSubou a právě Entropiq.

Program Entropiq
Středa 17:00 Francie Vitality.Bee1:0 Česká republika Entropiq
Středa 20:00 Česká republika Entropiq0:1 Portugalsko For The Win
Středa 21:00 Polsko Illuminar Gaming1:0 Česká republika Entropiq
Čtvrtek 17:00 Česká republika Entropiq: Polsko Illuminar Gaming
Čtvrtek 19:00 Portugalsko For The Win: Česká republika Entropiq
Čtvrtek 21:00 Česká republika Entropiq: Francie Vitality.Bee

Týmům by mohl pomoci i fakt, že skupinová fáze se hraje formátem BO1 zápasů. „Historicky se nám na EU Masters tolik nedaří. Úroveň těch zahraničních lig a celků  je asi obecně o něco výš, tak si myslím, že BO1 nám hrají do karet,“ usuzuje Anděl.

Dva nejlepší celky z každé  skupiny postoupí do play-off. V něm se v jedné BO3 sérii rozhodne o čtyřech postupujích do hlavní fáze European Masters.

Letní European Masters 2022 startují již 24. srpna, český přenos lze sledovat na Twitchi Hitpoint. 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).