Přejít k hlavnímu obsahu

Play-off BLAST Premier začalo podle předpokladů, postupuje i NEOFRAG

26. 8. 2022 | 11:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Vyřazovací část BLAST Premier Fall Groups 2022 odstartovala. Třetí a čtvrté týmy z úvodních skupin mezi sebou odehrály první kolo, přičemž vítěz postoupil dál, poražený naopak skončil a bude muset o podzimní finále bojovat na Showdown. Místo v dalším kole play-off si zajistil také Adam „NEOFRAG“ Zouhar.
NEOFRAG
NEOFRAG
Zdroj: HLTV.org

Hned na úvod se do sebe pustili OG a Complexity. Mnohem motivovanější ze skupinového neúspěchu vstoupili do zápasu OG, na jimi zvoleném Ancientu totiž po první půli vedli 11:4. I když si pak soupeře pustili více k tělu, vyhráli 16:13.

Ani na Overpassu pak nevadilo to, že Adam „NEOFRAG“ Zouhar zatím prožívá svůj nejhorší LAN event kariéry. OG totiž soupeři darovali pouhá čtyři kola a zaslouženě zvítězili. 

Souboj G2 Esports vs. BIG měl též jasného lídra. Byli jimi hráči španělské organizace, kteří po příchodu dua jks a HooXi sice vyhořeli ve skupinách, ale teď už ukázali, čeho budou schopni.

Navíc se zdá, že tým našel ryzího in-game leadera, který je schopen se obětovat pro tým a hlavně hru perfektně korigovat. Ano, HooXi měl na kontě sice jen 10 zabití, ale i tak G2 Němce rozebrali 16:8 a 16:7.

Poslední zápas dne mezi NiP a Evil Geniuses byl překvapivě nejvyrovnanější. Americký celek zažívá jedno z nejhorších období své historie, mění hráče jako ponožky, dokonce sáhl i do Kazachstánu pro neaLaNa. Ninjové proto měli být jasnými favority.

To se sice projevilo na mapě Nuke výhrou 16:7, jenže na Overpassu EG zapnuli motory a první polovinu za obránce drtivě vyhráli 13:2, celkově pak 16:7. Na Infernu začali též lépe, Švédové však nakonec nepřipustili senzaci a mapu (16:11) i zápas si pohlídali. Tohle však byl výkon, na kterém mohou CeRq a spol. nadále stavět.

Už v pátek postupně proběhnou zápasy druhého kola. OG se postaví favoritům FaZe, G2 vyzvou Vitality a večer budou hrát Liquid s NiP. Vítězové postupují do třetího kola, kde už teď čekají Astralis, NAVI a Heroic. Ani neúspěšný celek však neodejde s prázdnou. V tzv. fázi poslední šance bude mít ještě v jednom jediném zápase možnost postoupit jako čtvrtý, pátý nebo šestý na podzimní finále hrané přímo v kodaňské Royal Aréně. V opačném případě bude muset na Showdown.

Nezapomeňte, že veškeré zápasy můžete exkluzivně sledovat i na našem Twitch kanále. Přijďte už dnes po poledni fandit NEOFRAGovi!

BLAST Premier Fall Groups
BLAST Premier Fall Groups
: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.