Přejít k hlavnímu obsahu

Mich Sako o DGG: KETUBOR je prostě chlap na správném místě

27. 8. 2022 | 15:00 Rozhovor
DGG Esports je jednou z nejnovějších organizací na domácí scéně. Své zástupce má v pěti herních titulech včetně CS:GO a FIFA, v jednání je rozšíření se i do dalších. „Plánujeme posilu do NHL týmu a jednáme i s jednou z nejlepších PUBG sestav u nás,“ popisuje zakladatel DGG Esports Michal „Mich Sako“ Forejt další plány organizace.
Mich Sako, zakladatel DGG Esports
Mich Sako, zakladatel DGG Esports
Zdroj: instagram.com/@michsako

Organizace DGG funguje něco málo přes rok. Jak jsi zatím spokojený s vaší cestou?

Abych řekl pravdu, když jsem začátkem roku 2021 dostal nápad na založení esport týmu, asi by mě v tu chvíli ani nenapadlo, že na tom rok od založení budeme tak dobře. Byly chvíle, kdy to nevypadalo nadějně, ale to k tomu patří. Teď jsem nadmíru spokojený a doufám, že naše organizace jen a jen poroste.

Začínali jste u Rocket League a FIFA, postupně jste přidali CS:GO, NHL a Dota 2. Můžeš odkrýt další plány? Chystají se další tituly?

Můžu prozradit, že jsme domluveni s TOP českým Rocket League hráčem, kterého již velmi brzy odhalíme na našich sociálních sítích. Také plánujeme posilu do NHL týmu a jednáme i s jednou z nejlepších PUBG sestav u nás. Momentálně ale náš focus směřuje primárně na DOTU a CS:GO, jelikož obě tyto sekce mají před sebou klíčové turnaje, ve kterých se chceme umístit co nejlépe.

V Counter-Striku reprezentují DGG Esports Australané pod vedením KETUBORa. Jak si zatím pochvaluješ spojení s australskou pěticí?

V našem CS:GO rosteru došlo už ke dvěma změnám, kdy jsme se rozloučili s Versou a Mizzym. Místo nich přišli v mých očích výrazně kvalitnější hráči a je radost se dívat na gameplay, který teď kluci předvádí. Určitě také musím zmínit, že jestli je někdo, komu věřím, že v CSku ví, co dělá, je to určitě Ketubor. To je prostě chlap na správném místě!

Kdy přišla idea rozšířit se za hranice České republiky?

Už koncem roku 2021 jsme začínali řešit propojení organizace Hippomaniacs a DGG, což se nakonec podařilo a díky tomu jsme počátkem roku 2022 zároveň angažovali zahraniční CS:GO sekci. Zajímavé je, že v zákulisí se ty věci vždy připravují několik měsíců před oznámením, takže navenek to může působit jednoduše, ale jednání byla složitá a vlekla se opravdu dlouho.

Jsi známý především díky působení ve FIFA a Rocket League komunitě. Jsou pro tebe tyto hry v DGG Esports bližší?

Určitě máš pravdu, jsou mi mnohem bližší. Na druhou stranu, rád se kouknu i na naše CS:GO, protože to si občas taky zapnu a ta hra je na pohled poměrně jednoduchá. I člověk, který to nikdy nehrál, během minuty pochopí, o co jde. Dotě se snažím porozumět, ale je to tak složitá hra, že mi to zatím moc nejde (směje se). O to víc obdivuju naše Dota hráče, protože jejich in-game knowledge je neskutečnej!

Jaká je tvá momentální role v týmu? Co je tvým úkolem?

Upřímně řečeno přesně nevím, jak tu roli pojmenovat, každopádně starám se o všechny sekce a jejich potřeby, o komunikaci s majiteli a zároveň o veškerý content, takže je toho opravdu dost a jsem zodpovědný prakticky za všechno.

Kde bys chtěl vidět DGG za další rok?

Není kam spěchat, chceme pokračovat v růstu tak, jako doposud. Určitě je naším cílem posunout se na takovou úroveň, abychom mohli hrát ty největší světové turnaje. V některých sekcích od toho nejsme daleko a ve chvíli, kdy by se to některé ze sekcí podařilo, pomohlo by to celé organizaci. Každopádně závěrem moc děkuji všem našim podporovatelům!
 

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).