Přejít k hlavnímu obsahu

Korea poznala nové krále. Faker a spol. ve finále neuhráli ani mapu

28. 8. 2022 | 18:43 League of Legends Reportáž
Na trůn nejvyšší korejské soutěže v League of Legends usedli Gen.G. Vítěz základní části pokračoval v parádní fazóně také v play-off, ve dvou sériích přišel o jedinou mapu, ve finále přejel T1. Hned několik legend a hvězd světového LoL se dočkalo svého prvního titulu. Nejlepším hráčem finálové série byl zvolen Han „Peanut“ Wang-ho.
Gen.G vládnou LCK
Gen.G vládnou LCK
Zdroj: twitter.com/LCK

Právě korejský jungler, stříbrný medailista z Worlds 2016, je jediným zástupcem Gen.G, pro něhož není nedělní výhra ve finále LCK premiérovou. Doran, Chovy, Ruler i Lehends slaví své první regionální vítězství. LCK má nové vládce.

Gen.G rozhodně nejsou týmem plným nováčků. Chovy patří dlouhodobě mezi nejlepší midlanery světa, Ruler je často označován za krále ADC. O kvalitách Dorana a Lehendse už se přesvědčil nejeden mančaft. Většina ze zmíněných hráčů navíc hned několikrát zažila atmosféru finále LCK. 28. srpna 2022 konečně i jako vítězové.

Čekala se parádní bitva dvou nejlepších korejských týmů. T1 udávali tempo na jaře, Gen.G byli první v letní základní části. Výhra Gen.G se očekávala, fanoušci tajně doufali v pět map. Jenže se dočkali jen tří.

Od začátku do konce byli Gen.G lepší. Individuálně i týmově dokázali přehrát T1, dokázali i najít správné odpovědi na picky. Nedali svému soupeři šanci. Byla z toho demolice 3:0. Podruhé v historii prohrál Faker ve finále bez toho, aniž by vyhrál jedinou hru. A v obou případech proti němu stál Park „Ruler“ Jae-hyuk, MVP letního splitu LCK.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).