Přejít k hlavnímu obsahu

Senzace! Na největším turnaji esportu uvidíme dva české a jednoho slovenského hráče

29. 8. 2022 | 13:37 Dota 2 Zajímavost
PGL Major v Texasu uzavřel celou první várku účastníků letošního světového šampionátu. Na The International 11 do Singapuru vyrazí také dva čeští a jeden slovenských hráč, kteří se svými mezinárodními celky uspěly v celoročním Dota Pro Circuit. Takový počet neměla na vrcholném esportovém turnaji česko-slovenská scéna ani jednou od prvního ročníku.
Jonáš „SabeRLighT“ Volek
Jonáš „SabeRLighT“ Volek
Zdroj: ESL / Adela Sznajder

Jako první šel v letošním roce na řadu Jonáš „SabeRLight-“ Volek. Ten se vloni stal prvním kvalifikovaným Čechem po deseti letech, ale s jednou účastí se spokojit nehodlal. Na letošní cestě se jeho tým spojil se slavnou organizací TSM, s níž sice nepostoupil na PGL Arlington Major, ale díky předchozím výkonům měl americký celek jistý postup. Celkově jsou TSM osmým nejlepším týmem žebříčku a na TI11 chybět nebudou.

Jonáš na Majoru vypomáhal týmu Entity a k postupu do Singapuru přímo dopomohl i svému krajanovi Miroslavu „BOOM“ Bičanovi. Jeho tým Gaimin Gladiators se v Texasu sice neukázal, ale díky parádním výkonům v první části sezóny mu k postupu na TI11 moc nechybělo. Když SabeRLight- s Entity skolil jejich přímého soka, bylo rozhodnuto. Na jedenáctém světovém šampionátu skutečně uvidíme dva české hráče!

Pro další úspěch jen překročíme hranice. Nejlepší slovenský hráč Oliver „Skiter“ Lepko totiž s evropským týmem Tundra Esports dlouhodobě válí, a proto není divu, že ani Oliver nebude na TI11 chybět! Major sice Tundře nevyšel, díky předturnajovému postavení v žebříčku ale měla skoro stoprocentní šanci, která se proměnila. Slovenská scéna tak bude mít svého zástupce na vrcholu esportu po dlouhých deseti letech!

Jedenáctý šampionát aktuálně zná dvanáct z celkových dvaceti účastníků. Dalších šest poznáme v zářijových regionálních kvalifikacích, v evropské části bude bojovat i český hráč Ondřej „Supream^“ Štarha z týmu Into The Breach. Poslední místenky pro sebe urvou dva nejlepší týmy v Last Chance Qualifieru.

The International 11 se opět vrací do Asie, na co ale všichni čekají, tak je spuštění prodeje Battle Passů. Ty každoročně navyšují prize pool do neuvěřitelných výšin. Pokoří TI11 opět hranici 40 milionů dolarů?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.