Přejít k hlavnímu obsahu

Nadějné mládí se dere dopředu aneb setkání dvou budoucích hvězd

31. 8. 2022 | 17:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
Každý hráč, který se umístí v HLTV TOP 20 žebříčku za uplynulý rok, vybírá ve svém medailonku mladíka, jenž by před sebou mohl mít hvězdnou kariéru. A dva nejčastější letošní výběry vůbec nebyly výstřelem do prázdna – oba už totiž hrají mezi elitou!
m0NESY / xertioN
m0NESY / xertioN
Zdroj: MOUZ

Nejčastěji skloňovaným hráčem byl na začátku roku Ilya „m0NESY“ Osipov, jak také jinak. Toho si jako svého koně zvolilo hned sedm hvězdných jmen. Tehdy šestnáctiletý talent z NAVI Junior udivoval svět už několik měsíců svoji precizní mechanikou a citem pro hru. Výsledkem jeho práce byla lednová pozvánka do G2 Esports, kterou nemohl odmítnout. NAVI utekla nová hvězda, přestup ale nebyl zrovna levný.

Po boku bosenského dua NiKo a huNter hráč ze začátku tolik nevyčníval, nikdo však nemohl říct, že by se evropské organizaci nedařilo právě kvůli Osipovi. Mladá puška se nezaleknula ani těch největších jmen, byla zkrátka plnohodnotnou posilou. Jak obří klenot G2 ve svých řadách mají, zjišťujeme až teď. V podzimních skupinách BLAST Premier m0NESY zářil, nastřílel svůj první ace a právem si odnesl trofej pro nejužitečnějšího hráče turnaje. Jestli to takhle půjde dál, i jména jako s1mple či ZywOo se budou klepat.

Druhé jméno působí nenápadně, ale pozornost si rozhodně zaslouží, už jen proto, kdo ho jako svou predikci zvolil. ZywOo, broky a Twistzz věřili Dorianu „xertioN“ Bermanovi! Teprve osmnáctiletý hráč je již třetím drahokamem, který se třpytí v Izraeli. Spinx (Vitality) i flameZ (OG) už jsou sice stabilní součástí Tier 1 scény, ani xertioN však nezůstává pozadu, ačkoliv si musel na svou šanci počkat o něco déle.

O své místo na výsluní usiloval v akademii MOUZ NXT, kde několikanásobně vzrostla jeho výkonnost. S týmem vyhrál čtyři sezóny WePlay Academy League a s hodnocením 1.17 patřil mezi lídry. Jeho umu si všiml i hlavní tým MOUZ. Pátý celek světa zažil povedený IEM Cologne, přesto se odhodlal ke změně. Na lavičku usedl Bymas, do pole jde další hráč z akademie. Tohle je příležitost, kterou mladík využije na maximum.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.