Přejít k hlavnímu obsahu

Česko přece jen má na EU Masters svého zástupce. Svůj debut předvede topař Adiss

29. 8. 2022 | 20:48 League of Legends Preview
European Masters je soutěž toho nejlepšího mimo nejvyšší ligu LEC. Do hlavní části mezi nejlepší regionální soutěže se bohužel zástupce české ligy Mastercard Hitpoint Masters. To ale neznamená, že žádný český ani slovenský hráč se na turnaji nepředstaví, protože Petr „Adiss“ Pavlíček a Kamil „Kamilius“ Košťál prošli Play-In částí a vstupují do boje ve skupinách.
Petr „Adiss“ Pavlíček
Petr „Adiss“ Pavlíček
Zdroj: Anorthosis Famagusta Esports

Vyslanci domácí Hitpoint ligy, eSuba a Entropiq, se bohužel do hlavní stage EM 2022 neprobojovali. Opačný osud potkal českého a slovenského zástupce dvou zahraničních týmů – toplanera Petra „Adiss“ Pavlíčka a supporta Kamila „Kamilius“ Košťála. Pro českého hráče je to premiéra na takhle velké akci, během působení v Řecku šel opravdu nahoru. S organizací Anorthosis Famagusta Esports ovládl tamní ligu a míří do Evropy.

Kdo naopak dobře European Masters ale zná, to je Kamilius. Slovenský hráč se na začátku roku připojil k týmu GameWard, působící v nabité francouzské lize. Letní split LFL zakončil na čtvrtém místě a v přímém souboji o postup skolil trojnásobným vítězům posledních ročníků, Karmine Corp s hvězdným Rekklesem. Obvykle platí, že celky z LFL jsou největšími favority a málokoho by překvapilo další francouzské finále.

Skupinová fáze začala 29. srpna, každý tým ve skupině čekají dvě utkání s každým oponentem. Dva nejlepší z každé čtyřčlenné skupiny postoupí do play-off, kde už na všechny čekají ultimátní BO5. Už na začátku je jasné, že soutěž pozná nového šampiona. Jak daleko to ale dotáhnou zástupci česko-slovenské líhně?

Skupiny EM 2022
Skupiny EM 2022
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.