Přejít k hlavnímu obsahu

Esport na slavném Camp Nou? O výlet do Barcelony si zahrají SINNERS a STYKO

31. 8. 2022 | 15:59 Counter-Strike 2 Zajímavost
Esport už je gigantickou záležitostí a i ty nejslavnější arény se snaží o pořádání esportových soutěží. Vedle Staples Center, Madison Square Garden nebo Wembley se nyní zařadí také Spotify Camp Nou. Barcelonský svatostánek nebude přitom hostit žádný turnaj nejvyšší úrovně, ale „pouze“ finále jihoamerické ligy FiRELEAGUE. Ukáží se tam i čeští nebo slovenský hráč?
Spotify Camp Nou, domácí stadion FC Barcelona
Spotify Camp Nou, domácí stadion FC Barcelona
Zdroj: záběry z traileru FiReLEAGUE 2022

FiReLEAGUE vznikla před dvěma lety na podporu esportu v Jižní Americe, odkud se do světa dříve dostávaly pouze brazilské týmy. V posledních letech je to ale jinak, vedle toho roste i tato soutěž. První ročník proběhl celý online, ten druhý vrcholil v gamingovém centru, a až nyní se FiReLEAGUE dočká pořádného finále.

Místo konání si organizátoři vybrali opravdu speciální, překvapivě ale v Evropě. Poprvé v historii zamíří esportové klání do prostor slavného stadionu Spotify Camp Nou. Ten je vůbec největším v Evropě, díky čemuž tak porazí neméně slavné Wembley nebo Twickenham Stadium, kde už se esport v minulosti ukázal.

Ačkoliv půjde o finále konané na starém kontinentu, tak fanoušci se dočkají pouze jediného evropského týmu. Zbylé osazenstvo utvoří pětice celků z Jižní Ameriky a dva kvalifikované týmy z té Severní. Aktuálně víme, že se do Barcelony vydají 9z Team, 00 Nation, Imperial Esports, Isurus a WINDINGO.

O jedinou místenku pro Evropu se poperou také české a slovenské vlajky! Pozvánku mezi osm účastníků uzavřené kvalifikace obdrželi Apeks s Martinem „STYKO“ Stykem a díky postupu z otevřeného turnaje uvidíme také SINNERS. Oba celky se budou snažit o jediné, zapomenout na selhání v kvalifikaci na EU RMR.

Jako první na svoji pouť do Španělska vykročí ve středu od 19:10 hříšníci, kteří se ve čtvrtfinále Single Elimination pavouka utkají s MASONIC. Dánská sestava v srpnu vyměnila většinu kádru, český celek by měl být favoritem. Apeks čeká úvodní zápas o den později, kdy je v papírově vyrovnaném duelu čekají se SAW.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.