Přejít k hlavnímu obsahu

Dva obří skalpy! ENTERPRISE zdolali Xantarese, DNE novou sestavu čtvrtfinalistů Majoru

2. 9. 2022 | 09:04 Counter-Strike 2 Reportáž
První středoevropský turnaj milionové série Champion of Champions Tour započal svou vyřazovací fázi. Páteční den patřil první polovině osmifinálových duelů, ve kterých se představily i dvě česko-slovenská želízka v ohni. Oba týmy čekal silný soupeř, oba celky ale díky parádnímu výkonu uspěly! Nadále tak mezi zvučnými jmény zůstávají ve hře o 1 milion korun.
Aktuální CS:GO sestava ENTERPRISE
Aktuální CS:GO sestava ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

Play-off CCT Central Europe Series 1 odstartovalo zápasem ENTERPRISE proti jednomu z největších favoritů turnaje. Eternal Fire čeká ESL Pro League i evropské RMR, takže se dá očekávat, že jeho forma bude gradovat. EP se však nezalekli! Úvodní Dust 2 jim sice nevyšel, ale na svém map picku Inferno sérii srovnali.

Rozhodující Overpass došel až do prodloužení, kde ale nestačil ani hvězdný výkon Ismailcana „XANTARES“ Dörtkardeşe. ENTERPRISE opět potvrzují parádní formu a budou čekat, kdo je vyzve ve čtvrtfinále. Po skalpu 25. nejlepšího týmu je může čekat Team Finest, který je ještě o čtyři pozice v žebříčku výše.

Stejný hrací den pro změnu uzavřelo Dynamo Eclot. Pardubický celek ovládl swiss a svoji jízdu chtěl přetavit v další zvládnutý duel. Na úvod play-off je však vyzvala nová sestava Copenhagen Flames, která ukrývá spoustu potenciálu. Ten ukázal především Iulian „regali“ Harjău, jenž na Overpassu ustřílel vedení.

Podobně jako druhý domácí celek, DNE nehodili flintu do žita a sebevědomým výkonem na druhé mapě Dust 2 vyrovnali skóre. Rozhodnout musela mapa Vertigo, i tady se fanoušci dočkali nervy drásající koncovky v prodloužení. Dynamo Eclot jej ale zvládlo a může se těšit na čtvrtfinálovou bitvu proti Falcons.

Oba česko-slovenské týmy mají v tomhle týdnu příjemné starosti. Na mezinárodní scéně je čekají těžké zkoušky, které potřebují, a na té domácí je zase čeká hlavní část Tipsport CS:GO Praha. DNE budou mít možnost vyzvat TITANS, EP mohou ve skupině narazit na BNE. Více o losování najdete v ranním článku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.