Přejít k hlavnímu obsahu

Když vstanu, nechce se mi zapínat PC, říká Pokimane. Co bude s kariérou úspěšné streamerky?

2. 9. 2022 | 14:29 Twitch
Jedna z nejúspěšnějších streamerek na Twitchi oznámila, že už ji dlouhé přenosy a hraní videoher tolik nebaví. V prvním videu po měsíční pauze Imane „Pokimane“ Anys řekla, že bude streamovat na Twitchi méně často než v minulosti a zaměří se na zveřejňování neherního obsahu na jiných platformách sociálních médií, jako je Twitter, TikTok a Instagram.
Pokimane
Pokimane
Zdroj: sociální sítě Pokimane

„Mám pocit, že jiné platformy zapadají do mého dnešního životního stylu o něco lépe,“ řekla 26letá streamerka, která začala streamovat League of Legends v roce 2013 a nyní je jedním z největších tvůrců na Twitchi. Prý ztratila vášeň pro platformu. „Doufám, že to ode mě nebude znít velkomyslně, když to říkám, ale v dnešní době, když vidím věci na Twitchi, mám trochu pocit, že už mi nemá co nabídnout,“ vyjádřila se.

Pokimane vysvětlila, že na streamery je vyvíjen velký tlak, aby sledovali každý trend, těžili ze sledovanosti, aby streamovali déle než „ten chlap vedle nich“. „Je to prostě hyperkonkurenční průmysl. Ale koneckonců důvod, proč to říkám, je ten, že jsem právě v bodě svého života, že už mě necítí kreativně naplňující se tím živit.“

Není jasné, jak se jejího rozvrhu dotkne nedávno obnovená smlouva o exkluzivitě. Kromě streamerky s 9,2 miliony sledujících na Twitchi je Pokimane také spoluzakladatelkou úspěšného kolektivu OfflineTV, hlavní kreativní ředitelkou společnosti, která spoluvlastní turnaj bojových her EVO.

Pokimane stále chce, aby Twitch „byl součástí jejího arzenálu“, ale chce se vyhnout „tlaku“ z toho, že je streamerkou na plný úvazek. „Když se dnes probudím, nechci běžet k počítači a hrát osm hodin v kuse,“ řekla se sentimentem. Twitch nedávno zrušil zákaz na streamování na YouTube a TikTok pro partnery platformy, což je možná okénko, které tvůrci využijí k propojení různých platforem, aby zvýšili své šance na úspěch.

Vyhoření a slábnoucí vášeň jsou běžné důvody, proč si nejoblíbenější streameři na Twitchi dávají přestávky. Pokimane má to štěstí, že může ustoupit od streamování na plný úvazek, aniž by se bála, že ztratí své publikum a jmění, ale pro miliony lidí, kteří touží dosáhnout byť jen zlomku jejího úspěchu a proměnit Twitch ve smysluplnou práci, grind pokračuje.

Štítky: Twitch, Pokimane
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.