Přejít k hlavnímu obsahu

Přes osmnáct miliard korun. Mobilní hra od Riot Games vydělala balík

2. 9. 2022 | 16:20 Wild Rift Zajímavost
Riot Games dlouhodobě ukazují, že i free-to-play hry mohou pořádně vydělávat. Mobilní verze League of Legends s přízviskem Wild Rift přinesla vývojářské společnosti za necelé dva roky 750 milionů dolarů (cca 18,4 miliardy korun). Zároveň jde o druhou nejvýdělečnější mobilní hru za první polovinu roku 2022.
League of Legends: Wild Rift
League of Legends: Wild Rift
Zdroj: Riot Games

Portfolio Riot Games se před necelými dvěma roky rozrostlo i mezi mobilní tituly. Dlouho očekávaná hra League of Legends: Wild Rift okamžitě zaujala miliony hráčů. Mobilní verze světoznámé MOBA postupně roste v žebříčcích popularity. A s tím přichází i slušná peněžní suma.

Podle statistik data.ai přistálo do banku firmy jen během první poloviny letošního roku přes osmnáct miliard korun. To dělá z Wild Riftu druhou nejvýdělečnější mobilní hru. Prvenství drží Honor of Kings / Arena of Valor.

Největším trhem je pro Riot Games podle očekávání Čína. Statistika je součtem výnosů Riot Games s App Storu a Google Play.

Pokud chcete vidět ten nejlepší Wild Rift, sledujte Samsung Midseason, který bude probíhat 10. - 11. září na Twitchi PLAYzone nebo ve Vodafone PLAYzone Areně.

Partneři Samsung MČR Wild Rift
Partneři Samsung MČR Wild Rift
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).