Přejít k hlavnímu obsahu

Postoupí oskar do play-off? Názory expertů se liší, SINNERS věří

3. 9. 2022 | 07:30 Counter-Strike 2 Preview
Základní skupiny Tipsport CS:GO Praha jsou za rohem. Osmička mančaftů bude bojovat o prize pool ve výši jednoho milionu korun. Soutěže se zúčastní také dva mezinárodní celky - Bad News Eagles a TITANS. Právě u pětice kolem Tomáše „oskar“ Šťastného experti debatují, zda se kvalifikuje do play-off. „Nemyslím si, že se TITANS ve skupině se SINNERS a Dynamo Eclot dokáží prosadit,“ říká Vojtěch „Wango“ Pres.
David "forsyy" Bílý
David "forsyy" Bílý
Zdroj: PLAYzone

Česko-slovenské týmy to nebudou mít na Tipsport CS:GO Praha jednoduché. Domácí mančafty vyzve dvojice zahraničních celků, které chtějí napodobit Apeks a vyplenit turnaj ze série Tipsport MČR CS:GO.

Prvním krokem bude postup ze základních skupin. Bad News Eagles byli nalosováni do skupiny A spolu s ENTERPRISE, Sampi.Tipsport a Entropiq Prague. A experti se shodují na jejich posunu do play-off. „Ve skupině A máme jasného favorita, kterými jsou bezesporu Bad News Eagles,“ věří David „Sphexxai“ Jelínek. „Sampi.Tipsport i Entropiq Prague se v kvalifikaci spíše trápili, tak bych jako druhého postupujícího viděl ENTERPRISE,“ tipuje Sphexxai druhý tým ze skupiny B, jenž půjde do top 4 Tipsport CS:GO Praha.

BNE a ENTERPRISE věří také Mishek. Wango na druhou stranu věří spíše Sampi.Tipsport. „Myslím si, že se urvou Sampi a postoupí do play-off, ostatně už jsem jim věřil v rámci videopredikce na Instagramu mcr.gg.“

Ze skupiny B by pak podle komentátora Michala Kabele měli postoupit SINNERS a TITANS. Rozhodně to však nebude zadarmo. „Překvapením jsou v main eventu hráči Cryptovy, ty tak mají splněno a mohou jen potrápit a zároveň hrát s čistou hlavou. Dynamo Eclot je rozhodně týmem, který by mohl zamíchat kartami a postoupit na úkor SINNERS nebo TITANS.“

David Jelínek i Vojtěch Pres vidí jako favority SINNERS a Dynamo Eclot. „Nemyslím si, že TITANS se ve skupině se SINNERS a Dynamo Eclot dokáží prosadit, i když jejich výkon a hra je velká otázka před první mapou,“ přemýšlí Wango.

Sphexxai ale stejně jako Mishek upozorňuje na Cryptovu. „Bude zajímavé sledovat, jestli náhodou Cryptova nepotrápí někoho z favoritů, protože v uzavřené kvalifikaci zářili.“

Kdo se nakonec představí před fanoušky ve Vodafone PLAYzone Areně se dozvíme od soboty 3. září do pondělí 5. září. Přímé přenosy můžete sledovat na Twitchi PLAYzone.

Vítěz skupiny B - kurzy Tipsportu
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).