Přejít k hlavnímu obsahu

Snový comeback dokonán. Fnatic s českým midlanerem postupují na Worlds

3. 9. 2022 | 15:20 League of Legends Reportáž
Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends LEC zná všechny čtyři zástupce, které vyšle na letošní světový šampionát do Severní Ameriky. O poslední vstupenku se porvali Fnatic a Misfits. Tým v čele s Markem „Humanoid“ Brázdou přejel soupeře a Fnatic tak podesáté postupují na Worlds.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Nejdřív to vypadalo, že Fnatic se ani nepodívají do play-off. Jediná prohra by ukončila jejich sezónu ještě před vyřazovací částí, nakonec se ale slavná značka mezi top 6 probojovala.

V prvním kole play-off se odehrála bitva Čechů. Marek „Humanoid“ Brázda se s Patrikem „Patrik“ Jírů porvali o šanci na postup na světový šampionát. Zkušený midlaner byl nakonec v ohromně dramatické a vyrovnané sérii úspěšnější, Fnatic mohli začít s přípravami na rozhodující mač proti Misfits.

Ten se odehrál v pátek 2. září. MSF spadli do spodní poloviny pavouka po prohře 1:3 proti G2 Esports, kdy ukázali, že umí obrat o mapy i ty nejlepší. Proti Fnatic se jim to ale nepodařilo.

Od první minuty byli Misfits pod tlakem. První hra byla jednou z nejjednoznačnějších her ze strany FNC v letošní sezóně, botlane společně s junglerem totálně zdecimovali soupeře, Matúš „Neon“ Jakubčík se dostal pod ohromný tlak a neměl šanci se zápasem cokoli udělat.

Druhý zápas byl nakonec velice vyrovnaný. Soraka nadělala Fnatic spoustu problémů, dobře zvládnuté teamfighty však zvrátily vývoj zápasu ve prospěch borců v černé a oranžové.

Třetí hra byla opět pod kontrolou Fnatic. Misfits došla šťáva. FNC si v klidu dokráčeli pro třetí bod a ve třetím kole lower bracketu se postaví MAD Lions.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).