Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE poráží zahraniční hvězdy a míří do play-off Tipsport CS:GO Praha!

3. 9. 2022 | 23:22 Counter-Strike 2 Reportáž
Turnaj Tipsport CS:GO Praha začal skupinou A, ve které Bad News Eagles, největšího favorita soutěže, čekalo měření sil s trojicí domácích týmů. Skupinou ale nedokázali projít jako nůž máslem, protože v nejvíce napínavé bitvě dne odešla vítězně mašinérie ENTERPRISE. BNE tak čeká pondělní decider s EIQ Prague, zatímco se Sampi.Tipsport jsme se museli rozloučit.
Skupina A
Skupina A
Zdroj: PLAYzone

Bad News Eagles vs. ENTERPRISE 1:2 (13:16, 16:10, 7:16)

Nejočekávanější zápas dne začal na Infernu, silné mapě ENTERPRISE. Podle toho vypadal i začátek, který domácí sestavě vyšel na jedničku. Bad News Eagles si však vzali taktickou pauzu a díky svému sniperovi začali srovnávat. Právě gxx- byl i strůjcem posledního bodu, díky němuž BNE ještě první stranu vyhráli. EP pro sebe uzmuli druhé pistolky, následně ale zahodili 3v1 situaci a po hezkém, ale neúspěšném pokusu s lehkým nákupem šli Orlové do tříbodového náskoku. Byli to ale ENTERPRISE, kteří se následně rozjeli, jednou nešli do retaku, jednou soupeř předvedl další clutch, ale jinak už nezaváhali a jdou do vedení v sérii!

Na Mirage mohli začít za obranu, radost jim však málem překazil v 1v4 situaci juanflatroo. Ve druhém kole už se ale Bad News Eagles clutchnout podařilo, navíc s 1HP, a začali na hromadu přidávat bod po bodu. Vyhranou první polovinu měli záhy jistou, ale díky Blytzovi a dalším individuálním akcím se ENTERPRISE nadechli a nakonec stáhli na rozdíl jediného bodu. Za CT stranu ale kosovští Orlové vytvořili zeď a podruhé na této mapě zaznamenali šest bodů v řadě. O dvě kola později už měli sedm šancí na ukončení mapy, a i když h4rn a Blytz dokázali otevřít spoustu kol, tak zaúřadoval jeden ze slabších nákupů a jde se na decider.

Rozhodnout musela mapa Nuke, kde BNE začali za obranu. Jejich hra vypadala hodně dobře, po většinu času byli o krok napřed a vedli 5:0. Jakmile ale h4rn s ukradenou zbraní vyhrál 1v1 situaci, EP začali stahovat, zanedlouho srovnali stav a dokonce ovládli T stranu poměrem 9:6. H4rn byl nezastavitelný i po změně stran, připsal si nůž, krátce na to hned dva důležité clutche a česká organizace se blížila velké výhře. Obrana ENTERPRISE byla neprostupná, Bad News Eagles za útok získali jediný bod a EP se skutečně stávají prvním postupujícím týmem do play-off! Pro domácí celek jde o jedno z největších vítězství jeho existence.

Sampi.Tipsport vs. Entropiq Prague – 0:2 (14:16, 11:16)

Tento zápas začal pro Entropiq Prague podstatně lépe, a to se začínalo na volbě soupeře – Dust II. Sampi vycházely především útoky na B, GuardiaN získával důležité killy, a i když si EIQ drželi vedení většinu první poloviny, tak Sampi.Tipsport dokázali pro změnu útoky na A skóre otočit. Po změně stran se ale EIQ v čele se znovuzrozeným leckrem vrátili na vítěznou vlnu a zastavit je musel až T4gg3D. Další parádní akci předvedl xicoz, ale HONES s Deaglem znovu houpačku srovnal. Nikomu se nedařilo získat více než dva body v řadě, Entropiq Prague to ale nakonec nepotřebovali, protože MoriiSko urval koncovku právě pro svůj tým.

EIQ si herní pohodu přenesli i na Mirage. Dostali se do vedení 5:0 a většina kola byla jednoznačná. Stejným způsobem se Sampi.Tipsport vrátili do hry, ale závěr první strany znovu patřil Entropiq Prague a za devět bodů za T stranu je dobrý základ na výhru mapu. MoriiSko v jízdě svého týmu pokračoval při pistolkách a 12:6 už vypadalo jako klidná dohrávka. GuardiaN ale byl proti a se svými kumpány začal stahovat náskok soupeře. Individuální play musel přijít i z druhé strany a toho se chopil sesL se savenutým AWP. Tuto příležitost už si pražská organizace nenechala ujít a dvěma clean'n'easy koly stvrdila své udržení v turnaji.

ENTERPRISE vs. Entropiq Prague – 16:4

V prvním a druhém kole mapy Mirage získali Entropiq Prague entry frag, ani jednou jej však neproměnili ve vyhrané kolo. První bod získali až v kole šestém, po dvou bodech ale ENTERPRISE pokračovali ve své jízdě. Soupeř to zkusil zlomit za pomoci tří pauz, ani po vyhraném 15. kole však skóre 3:12 razantněji neodvrátil.

ENTERPRISE nic neponechali náhodě a po výběhu Blytze v pistolkách rozcupovali. H4rn si zase poradil s force buyem. Pražský celek už dokázal urvat jen svůj první následující nákup a bylo hotovo. Individuálně i týmově byli EP nezastavitelnou mašinou a Entropiq Prague budou muset po debaklu bojovat o přežití.

Bad News Eagles vs. Sampi.Tipsport – 16:8

Na mapě Inferno jako první vyhráli kolo Sampi, Bad News Eagles ale zvládli následný force buy a připsali si čtyři body v řadě. Sampi.Tipsport posléze jeden z mnoha plantů přetavili ve vyhrané kolo, na což navázali zvládnutou 2v5 situaci, kde si matys mezi 4 killy dokonce připsal nůž. To už ale bylo v první polovině od Sampi skoro všechno. Ani další z hezkých pokusů o clutch nevyšel a BNE jim povolili už jen jeden další bod.

Sampi.Tipsport však nic nevzdali, zvládli i druhé pistolky a tentokrát na to navázali dalšími třemi koly. SENER1 ale bohužel roztočil svůj Deagle a další prohrou se slabším nákupem museli jít Sampi znovu do eka. Bad News Eagles rozjeli další sérii bodů, která už tentokrát zastavena nebyla. Paradoxem je, že při prohře 8:16 byl nejlépe střílejícím hráčem zápasu MATYS, jenž zaznamenal 26 killů. Radovat se z toho ale nebude.

Úvodní den hlavního turnaje Tipsport CS:GO Praha bude ve znamení měření sil zástupce mezinárodní špičky a účastníka PGL Majoru proti hladovým domácím týmům. Bad News Eagles začnou turnaj proti Sampi.Tipsport, kteří prošli uzavřenou kvalifikací, stejně jako Entropiq Prague a ENTERPRISE. Právě tyto dva týmy si hned na úvod dají reparát z kvalifikace. Očekávat můžeme vyostřené boje o každé kolo.

Detailnější rozbor účastníků skupiny A a jejich šancí naleznete v preview. Sázková kancelář Tipsport také mimo samotných zápasů vypsala kurzy i na vítěze skupiny. ENTERPRISE (2.60) za Bad News Eagles (1.60) o mnoho nezaostávají, Entropiq Prague (15.00) a Sampi.Tipsport (16.00) jsou naopak jasnými outsidery.

Harmonogram soboty 3. září
14:30 Kosovo Bad News Eagles16:8 Slovensko Sampi.TipsportBO1Detail
16:00 Slovensko ENTERPRISE16:4 Česká republika Entropiq PragueBO1Detail
17:30 Slovensko Sampi.Tipsport0:2 Česká republika Entropiq PragueBO3Detail
20:30 Kosovo Bad News Eagles1:2 Slovensko ENTERPRISEBO3Detail
Jak vypadá pavouk skupiny A
Jak vypadá pavouk skupiny A
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.