Přejít k hlavnímu obsahu

Bad News Eagles a česko-slovenští vlci. Kdo si vybojuje postup ze skupiny A?

3. 9. 2022 | 14:10 Counter-Strike 2 Preview
Hlavní část turnaje Tipsport CS:GO Praha odstartuje sobotním děním ve skupině A. Jejím hlavním favoritem je kosovský tým Bad News Eagles, pro který by mělo jít o formalitu. Trojice domácích celků jim ale nedá nic zadarmo, díky čemuž může být tato skupina nevyzpytatelná. Těšit se zde můžeme na několik vypjatých duelů, tak si pojďme jednotlivé týmy představit.
Úvodní souboje Tipsport CS:GO Praha
Úvodní souboje Tipsport CS:GO Praha
Zdroj: PLAYzone

Jedním z největších lákadel celého turnaje je účast Bad News Eagles. Aktuálně 28. nejlepší tým světa a účastník posledního Majoru by měl být největším favoritem na titul. Kromě domácích týmů se však budou muset popasovat i s fanouškovskou podporou lokální konkurence. Doposud si ani jednou totiž nezahráli před živým publikem. Jediným jejich společným offline představením byl zmíněný PGL Major, v cestě na něj skolili SINNERS, ty ale můžou potkat až v play-off. Než ale tohle nastane, otestování formy by mělo přijít už ve skupinách. Vzhledem k blížícímu se RMR se ale od kosovských orlů dá očekávat jen ta nejvyšší kvalita hry.

Potrápit se je na úvod turnaje budou snažit Sampi.Tipsport. Ti se na hlavní event probojovali přes eSubu, současně však zakopli s Cryptovou. V jejich hře byly opravdu povedené úseky a záblesky, pokud však chtějí postoupit až do Prahy, budou muset v opravdu krátké době přidat své týmové hře, jinak hodně poctivé, trochu koření. Individuální potenciál milionových kluků všichni známe, dobře se ukázal i T4gg3D. GuardiaN a spol. budou hladoví po úspěchu, na druhé postupové místo jim ve své predikci věří i jeden z expertů.

Z česko-slovenského trojlístku se ve skupině A nejvíce očekává od ENTERPRISE, jejichž jedinou zkouškou v uzavřené kvalifikaci byl souboj s Entropiq Prague. Ten sice došel až do třetí mapy, ale vedle toho EP jen o den později získali skalp Eternal Fire, 25. nejlepšího týmu světa. Už jen to naznačuje, že proti Bad News Eagles by v boji o výhru skupiny nemuseli být vůbec bez šance, vždyť v minulém složení v Bratislavě jako jediní sebrali mapu Apeks. Nově příchozí system se uvedl v dobrém světle, naplno září h4rn (více v jeho medailonku), díky čemuž se v sestavě nachází pět hráčů, kteří – když se cítí – mohou „potahat“ celý zápas.

Skupinu doplňují Entropiq Prague, jenž se k postupu protrápili. Na všech mapách Universe se museli spolehnout na comebacky. V přímém střetnutí navíc nestačili na ENTERPRISE, konkurenta ze stejné skupiny. Jejich hra vypadala lépe než v předchozích měsících, ale proti kvalitnějším týmům nestačila v klíčových duelech jejich palebná síla. Jediný, kdo stojí individuálně za zmínku, byl xicoz, který se může stát velkou hvězdou. Na boj o play-off ale potřebují „chytit slinu“ i jeho parťáci. Potom by se dalo říci, že kdo se na sobotu dobře vyspí, tak může uspět. Ať už je to kdokoliv. Skupina se může stát nevyzpytatelnou.

Harmonogram sobotního dne:

Sestavy týmů ve skupině A
Bad News EaglesENTERPRISEEntropiq PragueSampi.Tipsport
 Kosovo SENER1
 Kosovo gxx-
 Kosovo juanflatroo
 Kosovo sinnopsyy
 Švýcarsko rigoN
 Albánie stikle-
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika manguss
 Rumunsko Blytz
 Bulharsko h4rn
 Slovensko system
 Dánsko SandeN
 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika MoriiSko
 Rakousko sesL
 Makedonie xicoz
 Srbsko Feedme
 Slovensko GuardiaN
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Česká republika HONES
 Česká republika bfull
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.