Přejít k hlavnímu obsahu

První NEOFRAGův triumf se nekoná. OG nečekaně vypadávají z ESL Challenger Melbourne

4. 9. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Turnaj
ESL Challenger Melbourne 2022 nečítá obsazení ze špičky světového žebříčku Counter-Striku. I proto se očekávalo, že by se mohlo jednat o turnaj, ze kterého si OG odnesou svou první trofej. Triumf se ale nekoná. OG totiž nečekaně vypadávají již ve skupinové fázi po prohrách s týmy Entropiq a Wings Up.
Adam "NEOFRAG" Zouhar
Adam "NEOFRAG" Zouhar
Zdroj: BLAST Premier

Sestava evropské organizace OG prošla v posledních pár měsících hrubými změnami. Společně s českým reprezentantem Adamem „NEOFRAG“ Zouharem do týmu přišel i polský talent Maciej „F1KU“ Miklas a později také ruská posila z týmu Spirit v podobě semifinalisty Majoru Abdula „degster“ Gasanova.

OG tak zjevně vsadili na mládí, což se hned zpočátku začalo vyplácet. Tým pod vedením Nemanji „nexa“ Isakoviće si totiž připsal pár velmi významných skalpů. Kromě úspěšné otevřené kvalifikace na Major se hráčům z OG podařilo rovněž kvalifikovat i na BLAST Premier Fall Final 2022, kde po své cestě porazili i úřadující Major šampiony z FaZe.

Podtrženo, sečteno, všechny tyto úspěchy vynesly OG až na 8. místo ve světovém žebříčku. Čekalo se, že turnaj ESL Challenger Melbourne 2022 bude pro evropský mix hračka. Konkurence na tomto turnaji totiž není nikterak vysoká, čemuž odpovídá i fakt, že z nejlepší světové třicítky zde mimo OG figurují pouze Brazilci z Imperial

Jenže první triumf se nyní již definitivně nekoná. OG padli už ve skupinové fázi. Po úvodním těsném zápasu proti čínskému celku Wings Up, který vyhráli poměrem 16:13, na OG čekali Entropiq. Ti NEOFRAGOVI a spol. uštědřili prohru naprosto stejným poměrem kol, a tak byl na řadě BO3 rematch s Wings Up o postup do play-off. Ten se však OG ani trochu nevyvedl a po dvou mapách bylo vymalováno. 

OG tak opouští ESL Challenger Melbourne 2022 před branami play-off. Za měsíc na ně čeká kvalifikace na Major, kde v prvním duelu vyzvou MOUZ.  

Ke své formě se na Twitteru vyjádřil NEOFRAG, který své fanoušky ujistil, že do přípravy dá se svým týmem maximum.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.