Přejít k hlavnímu obsahu

Twist si dává pauzu. Bývalý hráč EIQ Prague a Sampi si nedokázal najít nové angažmá

5. 9. 2022 | 09:15 Counter-Strike 2 Zajímavost
Uzavřená kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha týmu Universe nakonec nevyšla, a tak se hráči rozhodli spolu dále nepokračovat. Svou cestou si půjde i bývalý hráč mnoha předních domácích organizací Matěj „twist“ Petráš, který oznámil neurčitou pauzu od profesionálního hraní. Na Counter-Strike jako takový však podle svých slov nezanevře.
Matěj „twist“ Petráš
Matěj „twist“ Petráš
Zdroj: PLAYzone

Matěj „twist“ Petráš, tak zní jméno borce, který v našich končinách za poslední dva roky reprezentoval několik elitních organizací. Nejúspěšnější období si prožil vloni v eSubě, se kterou se dokázal probojovat až do hlavního turnaje V4 Future Sports Festivalu. Tým se posléze vyškrábal až na 54. příčku HLTV žebříčku.

I přesto se modrá krev rozhodla začátkem roku pro změny a twist se ocitl na druhé koleji. Jeho novým domovem se krátce nato stala organizace Sampi.Tipsport. Vedení týmu Jakuba Jankta se však po necelém půl roce rozhodlo podepsat zcela novou milionovou sestavu, a tak byl twist znova na chvíli bez angažmá.

Netrvalo ovšem dlouho a jeho služby využilo další známé jméno v podobě Entropiq Prague. Ovšem ani oni s českým ostrostřelcem po letní pauze nadále nepočítali. 23letý hráč tak se skupinou dalších nechtěných hráčů utvořil mix pro kvalifikaci na třetí turnaj letošní MČR sezóny, neboli Tipsport CS:GO Praha.

Jejich počínání v otevřené části bylo díky silným individualitám úspěšné, a proto následoval test v podobě uzavřené části. Zde tento mix již nastoupil pod hlavičkou organizace Universe. Zamíchat kartami se ovšem nepodařilo. Nutno ale říci, že Universe měli v zápasech proti Entropiq Prague našlápnuto ke zdárnému výsledku, ovšem tuto možnost v obou případech v koncovce neproměnili, a tak se překvapení nekonalo.

Krátce po vypadnutí z uzavřené kvalifikace jsme se dozvěděli, že sestava Universe spolu nadále vystupovat nebude. Hráči budou čekat na příležitosti, které by mohla přinést nová sezóna. Totéž se týká i twista. Ten totiž oznámil, že si od profesionálního hraní dává pauzu, jelikož si na zbytek sezóny nebyl schopen najít nové angažmá. Na Counter-Strike ovšem nezanevře a je tedy pravděpodobně, že v příští sezóně bude zpět.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.