Přejít k hlavnímu obsahu

Návrat zpět do lavic není jednoduchý. Zpříjemněte si toto období novými herními sestavami od MSI!

6. 9. 2022 | 11:00 PR článek
Herní společnost MSI je známá svými nadupanými herními mašinami. V létě uvedla na trh nové počítače a monitory, které se dají krásně vykombinovat a složit sestavu přímo na míru. Je libo paření ve 4K, nebo vám za menší peníze stačí nižší rozlišení? Přinášíme vám hned tři varianty!
MSI sestava
MSI sestava
Zdroj: MSI

Výběr toho správného počítače je zásadní nejen pro práci, ale i hraní vašich oblíbených titulů. Ať už si kupujete svou příští herní sestavu sami, nebo vám přispívají rodiče, ujistěte se, že kupujete přesně to, co potřebujete a využijete. 

Co je potřeba zohlednit při výběru?

  • Zohledněte dostupný prostor, který by měl rozhodovat o vaší sestavě. Pokud třeba sdílíte společný prostor se spolubydlícím, budete potřebovat kompaktní sestavu. Obecně však platí, že větší prostor vám dovolí získat i větší výkon.
  • Nadměrné výdaje za hardware nemají smysl, pokud jej nebudete používat. Zamyslete se nad všemi hrami, které hrajete. Zjistěte, zda budete mít lepší zážitek s vyššími FPS a vysokou obnovovací frekvencí, nebo zda je pro vás mnohem důležitější vizuální kvalita. V první případě využijete hlavně FHD nebo QHD rozlišení, kdežto pro nejjemnější detaily je k dispozici prémiové 4K rozlišení.
  • Zvažte také, co budete potřebovat k práci nebo do školy. Aplikace a pracovní úkoly mohou být náročné na CPU nebo GPU, případně na obojí. Abyste měli snadnější rozhodování, MSI si pro vás připravilo hned tři ideální konfigurace, které vyhovují nejčastějším požadavkům. Jedna z nich bude jistě ideální volbou pro váš příští stolní počítač!

MSI sestava #1 – Cenově dostupné kompetitivní hraní

Pokud jste fanouškem her jako Dota 2, League of Legends, nebo CS:GO, měl by váš počítač i monitor držet krok s požadovanou rychlostí. Obrazovku tedy potřebujete s dostatečně vysokou obnovovací frekvencí, grafický výkon zase musí zajistit plynulé hraní.

Monitor MSI Optix G273QF nabízí vynikající funkce pro rychlé kompetitivní hraní - přesný IPS panel s rozlišením 1440p a skvělou obnovovací frekvencí 165Hz. V kombinaci s MAG Infinite S3 budete mít k dispozici dostatek výkonu i pro hraní v QHD rozlišení s vysokou frekvencí. Herní sestava nabízí našlapaný procesor Intel Core i5 12400F spolu s grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 3060. 

MSI sestava #1 – Cenově dostupné kompetitivní hraní
MSI sestava #1 – Cenově dostupné kompetitivní hraní
Foto: MSI

MSI sestava #2 – Vizuálně strhující podívaná

První, cenově velmi přívětivá sestava, vám sice umožní zahrát si hry s vysokým počtem zobrazovaných snímků, ale pokud nechcete dělat kompromis ani ve vizuální kvalitě, tak bude lepší se poohlédnout o úroveň výš.

Co takhle rovnou herní počítač MAG META 5, který je poháněn osmijádrovým procesorem AMD Ryzen 7 5800X v kombinaci s grafickou kartou AMD Radeon RX 6700 XT? Sestava připravená nejen na nejnovější hry jako Cyberpunk či God of War, ale také na náročné pracovní úkoly. Ačkoliv zvyšujeme výkon počítače, tak je pro nás stále nejlepší volbou hraní ve 1440p.

Monitor MAG274QRF-QD nabízí rovnou 27palcový Rapid IPS panel s obnovovací frekvencí až 165Hz a odezvou 1ms. Pokud však preferujete větší obrazovku, tak je tu model MPG321QRF-QD ve větší velikosti s 32 palci, obnovovací frekvencí 175Hz a odezvou 1ms. Monitor je navíc certifikovaný DisplayHDR 600, což znamená lepší podporu věrohodného zobrazení barev. Váš zážitek bude umocněn i technologií Quantum Dots, která vám umožní vychutnat si plný a fascinující obraz přesahující škálu více než jedné miliardy barev, z nichž každá je díky našemu inteligentnímu procesoru neuvěřitelně jasná.

MSI sestava #2 – Vizuálně strhující podívaná
MSI sestava #2 – Vizuálně strhující podívaná
Foto: MSI

MSI sestava #3 – Prémiové hraní ve 4K

Hráči, kteří chtějí zažít absolutně nejlepší vizuální kvalitu, nemohou dělat kompromisy.  Požadavky jsou na nejvyšší úrovni a spousta počítačů je nezvládá dle představ uživatele. Proto je potřeba začít u kvalitní sestavy, která vám umožní hrát na nejvyšší detaily v rozlišení až 4K.

Mašina MEG Trident X může svým kompaktním designem připomínat konzole, avšak jedná se o výkonný počítač se schopností „nakrmit“ i ty nejnáročnější hry. Aby taky ne, Trident X je poháněn rovnou procesorem Intel Core i7 12700K a grafickou kartou Nvidia GeForece RTX 3080 Ti. Pomocí inovativního chladícího řešení s optimalizací proudění vzduchu bude navíc váš systém vždy připravený na mnoho dalších hodin hraní.

Ideální monitor pro doplnění této sestavy bude Optix MPG321UR-QD, který vás nebude držet zpátky. Obrazovka o velikosti 32 placů nabízí rozlišení až 4K a obnovovací frekvenci 144Hz. Pro nejživější požitek ze hry využijete i IPS panel doplněný o již zmíněné technologie jako Quantum Dots či certifikace DisplayHDR 600.

Pokud potřebujete ušetřit místo, jako kvalitní alternativa se nabízí model MAG281URF. Panel Rapid IPS o velikosti 28 palců nabízí 4K rozlišení s frekvencí 144Hz a odezvou 1ms. Kvalitní barevný zážitek vám zajistí certifikace DisplayHDR 400.

Více informací a kompatibilitu jednotlivých produktů, včetně specifikací, najdete na webu MSI.

MSI sestava #3 – Prémiové hraní ve 4K
MSI sestava #3 – Prémiové hraní ve 4K
Foto: MSI
Štítky: MSI
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.