Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS chtějí odplatu za Major. V semifinále Tipsport CS:GO Praha vyzvou Bad News Eagles

9. 9. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Preview
2. semifinále Tipsport CS:GO Praha přinese možná ten nejočekávanější zápas turnaje. SINNERS sice vyhráli svoji skupinu v poklidu, ale totéž se nedá říct o Bad News Eagles. Jejich skalp získali ENTERPRISE, díky čemuž se možná dočkáme předčasného finále. Duel české jedničky a kosovských orlů bude mít šťávu! Předehrou bude střetnutí Dynama Eclot a ENTERPRISE.
SINNERS vs. Bad News Eagles
SINNERS vs. Bad News Eagles
Zdroj: PLAYzone

Bad News Eagles vznikli teprve v únoru, ale už se čtyřikrát stihli utkat se SINNERS. Jádra obou týmů se přitom znají i z dřívějška, kdy kosovští hráči reprezentovali Team BLINK. Jedinou výhru hříšníci zaznamenali v dohrávce otevřené kvalifikace na EU RMR, kde šlo pouze o seeding a výsledek tolik neřešil. Když šlo na samotném RMR do tuhého, tak právě tam BNE uštědřili SINNERS tu nejbolestivější porážku. Oba týmy se potkaly v 5. kole, kde šlo o všechno. Zvítězit mohl jen jeden, bohužel to byli BNE, kteří přepsali historii.

Leckdo může namítnout, že mezi oběma týmy i přesto žádná rivalita nevznikla, ale už jen skrze tento jeden důležitý zápas se dá s přehledem říci, že liberecká organizace si pro odplatu půjde hodně tvrdě. Ve hře sice není Major, ale i přesto jde o určitou přidanou hodnotu, na níž nejde zapomínat. V červenci měli SINNERS první šanci, v online prostředí to ale není ono, navíc ještě nehráli v plném složení. Teď budou připraveni.

Orlí letka od svého odchodu z BLINK drží pohromadě a žádná změna sestavy se od února nekonala. I v tom je velká síla týmu, který pro emoce nejde daleko. Nedá se očekávat, že by ve Vodafone PLAYzone Areně měli Bad News Eagles svůj kotel, ale kombinace jejich projevu a herní kvality si určitě spoustu fanoušků najde.

Hříšníci naopak nezažívají radostné období, na rozdíl od BNE už jejich šance na Rio Major vyhasly. S hlavami nahoře a novou posilou v sestavě by se však rádi odrazili na turnajích typu Tipsport CS:GO Praha. Před domácím publikem budou mít šanci stvrdit pozici domácí jedničky a ještě k tomu získat skalp TOP 30 týmu světa. V Bratislavě se to proti Apeks nepovedlo, Bad News Eagles ale prohrou s ENTERPRISE ukázali slabiny. Nebo je porážka zocelí a donutí k důkladnější přípravě, ačkoliv je za měsíc čeká mnohem důležitější klání.

Tak či onak, je naprosto zřejmé, že střetnutí SINNERS a BNE se bude řadit mezi ty, které na domácí scéně vidíme opravdu jen zřídka. Tenhle duel bude něčím, co si určitě nechcete nechat ujít! Po bratislavské bitvě s Apeks uvidí pořádnou vřavu i Praha, živé publikum dodá zápasu pořádné grády. Když už se kosovský tým rozhodl přijmout pozvánku a přiletět do Česka, nebude se chtít vracet s ničím jiným než s pohárem.

Tipsport CS:GO Praha vyvrcholí o víkendu 17. a 18. září. Sobotní program začíná v 15:30, kdy se o první slot ve finále utkají ENTERPRISE a Dynamo Eclot, druhé semifinále proběhne hned poté. Přijďte do Vodafone PLAYzone Areny vytvořit pořádnou atmosféru! Chybět ale samozřejmě nebude ani přenos na Twitchi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.