Přejít k hlavnímu obsahu

MOUZ NXT hlásí přestavbu, do nejúspěšnější akademie přichází český střelec

6. 9. 2022 | 19:55 Counter-Strike 2 Přestup
Akademie týmu MOUZ prošla největší přestavbou za dobu své existence. K poslednímu stávajícímu členovi se nově připojí čtveřice mladých talentů, mezi kterými nechybí ani česká vycházející hvězda Radim „KADIM“ Vojkůvka.
MOUZ NXT
MOUZ NXT
Zdroj: MOUZ

S akademiemi velkých organizací se v posledních letech roztrhl pytel. Žádná z nich však nemá takové jméno jako MOUZ NXT. Hamburská organizace ovládla první čtyři sezony WePlay Academy League a vychovala řadu úspěšných hráčů. Teď však přišel čas na přestavbu a z poslední pětice zbyl pouze jediný hráč.

Tím je finský střelec Jimi „Jimpphat“ Salo, který je mladším bratrem slavnějšího Jereho „sergej“ Sala. Spolu s ním nově tvoří jádro týmu teprve 16letý dánský in-game leader Christoffer „Chr1zN“ Storgaard. Ten o sobě dal vědět výkony na dánské scéně, kde vedl týmy jako Tricked nebo AGF, a údajně dal MOUZ přednost před jinými nabídkami. Podle kouče Tobiase „TOBIZ“ Thea jde o největšího dánského talenta.

Zbylá místa v sestavě do startu šesté sezony WePlay ligy akademií zůstávají otevřená a trojice jiných hráčů bude teprve muset ukázat, že si své místo zaslouží. Jedním z nich je i český hráč Radim „KADIM“ Vojkůvka, který o sobě na domácích scéně dal vědět zatím jen v týmech druhého sledu. Nejvíce proslul svým téměř každodenním streamovaným grindem FPL Challenger. V barvách MOUZ se tak poprvé od dob Tomáše „oskar“ Šťastného představí český střelec, termín jeho premiéry v červeném dresu je ale zatím neznámý.

První představení v úspěšné akademii naopak mají za sebou jeho dva další spoluhráči, konkrétně v lize ESEA Advanced. Prvním z nich je 18letý Marcus „Q-Q“ Krolak-Henriksen, který i přes svou dánskou příslušnost působil hlavně v Beneluxu. Tam se potkával také s posledním členem týmu, Belgičanem Bramem „nexius“ Campananou, jenž dosud působil v esportové sekci fotbalového klubu Club Brugge.

MOUZ se pokusí navázat na úspěšnou výchovu hráčů z minulosti. Hned čtveřice členů původní akademie momentálně působí v hlavní sestavě. Po dvou sezonách ligy akademií dostali povýšení sniper Ádám „torzsi“ Torzsás a kouč Dennis „sycrone“ Nielsen, později se k nim připojili také Jon „JDC“ de Castro a Dorian „xertioN“ Berman. Svou kariéru v německé organizaci odstartovaly i dvě z největších hvězd současného CSka Nikola „NiKo“ Kovač a Robin „ropz“ Kool, a také slovenská hvězda a kmenový hráč týmu MOUZ David „frozen“ Čerňanský. Motivace mladých hráčů, připojit se k hamburské organizaci, je tedy vysoká.

MOUZ NXT bude hrát v následujících týdnech v tomto složení:

 Finsko Jimi „Jimpphat“ Salo
 Dánsko Christoffer „Chr1zN“ Storgaard
 Dánsko  Marcus „Q-Q“ Krolak-Henriksen (trial)
 Belgie  Bram „Nexius“ Campana (trial)
 Česká republika  Radim „KADIM“ Vojkůvka (trial)

 Dánsko Tobias „TOBIZ“ Theo – trenér

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.