Přejít k hlavnímu obsahu

FalleN oplácí pomoc z minulosti. Pokusí se zachránit severoamerický tým

7. 9. 2022 | 17:55 Counter-Strike 2 Zajímavost
Americký celek Squirtle Squad se ocitl ve stejné situaci jako před lety brazilská legenda FalleN. Hráči po rozchodu s organizací Gaimin Gladiators nemají peníze na odcestování do Evropy, kde se odehraje kvalifikace na Major. FalleN se však rozhodl podat pomocnou ruku a pokusí se na svém streamu vydělat obnos, který následné náklady týmu Squirtle Squad pokryjí.
Gabrielu „FalleN“ Toledo
Gabrielu „FalleN“ Toledo
Zdroj: PGL Esports

Gabrielu „FalleN“ Toledovi se ne nadarmo přezdívá „Godfather of CS:GO“. Tento pseudonym si Brazilec vysloužila hlavně díky podpoře lokální scény. Dvojnásobný Major šampion si vedle profesionálního hraní najde ve volném čase místo i pro nejrůznější plán a projekty, a to vše za cílem rozvoje brazilských talentů.

Není tomu ovšem tak dávno, co on sám potřeboval se svým týmem pomoc. Psal se rok 2015, když se tehdejšímu celku KaBuM.TD podařilo probojovat až do kvalifikace na Major v Katovicích. Jenže samotná kvalifikace nebyla jedinou překážkou před splněným snem v podobě účasti na nejprestižnějším turnaji.

Tím hlavním problémem byly totiž finance, které organizace neměla. Hráči tak nemohli odcestovat do Polska, kde se tato kvalifikace odehrávala. O celé situaci informoval FalleN prostřednictvím svého Twitteru, kde netrvalo dlouho a jeho týmu se dostalo pomoci. Švédský ostrostřelec Robin „flusha“ Rönnquist, hrající za fnatic, poskytl týmu část ze své předešlé turnajové výhry a pokryl tím jejich náklady.

V naprosto totožné situaci se nyní nachází tým Squirtle Squad, který se rovněž probojoval do uzavřené kvalifikace na Major. Tento důležitý turnaj se však odehraje ve Stockholmu a hráči společně s trenérem Korym „SEMPHIS“ Friesenem se po rozchodu s Gaimin Gladiators ocitly bez finančních prostředků.

FalleN proto neváhal ani vteřinu a týmu nabídl pomocnou ruku. Skrze svůj stream se pokusí vybrat peníze, které následně hráčům předá a podpoří jejich cestu za splněním snu. Opět se tak ukázalo, že brazilský Godfather of CS:GO má srdce na správném místě a rád oplatí laskavost, která zachránila jeho kariéru.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.