Přejít k hlavnímu obsahu

Překročení všech mezí? LAN párty čtyř kamarádů musela utnout městská policie

9. 9. 2022 | 16:20 Counter-Strike 2 Zajímavost
„Velmi závažnou situaci“ musela v noci na Pardubicku řešit městská policie. Strážníci byli zavolání do rodinného domu, kde údajně docházelo k rušení nočního klidu. Při prvotním ohledání našli pouze rodiče na tiše sedící rodiče na terase. Po důkladnějším šetření ovšem zjistili pravou příčinu. Za celý povyk totiž mohli čtyři mladíci v podkroví domu.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Zdroj: Městská policie Pardubice

Emoce ke hraní rozhodně patří, ale všechno má své meze. To, že občas můžeme při živém přenosu vidět profesionální hráče nebo streamery, jak se vztekají, bouchají do stolu či dokonce řvou, není opodstatnění pro napodobování stejného chování. Mladíci z Pardubic si tohle do paměti vštěpili tou drsnější cestou.

Jednalo se o poklidný večer, když byla městská policie přivolána do rodinného domu v Pardubicích. Důvodem bylo údajné rušení nočního klidu. K podivení strážníků našli na terase domu pouze rodiče, kteří žádné známky rušení klidu nevykazovali. Vzápětí však zjistili, že oni nejsou ti hlavní aktéři celého problému.

To největší „zlo“ se totiž odehrávalo v podkroví. Partička čtyř mladíků si zde udělala menší LAN párty, která vzhledem k vytvořenému hluku jistojistě předčila i párty s alkoholem. Policie se proto rozhodla, že tuto pařbu zastaví, a tak se při vstupu jednotky do místnosti ozvalo klasické „Counter-Terrorists win“.

A jak všechno dopadlo? Vítězství policie neproběhlo eliminací nepřátel ani zneškodněním bomby, ale pouze domluvou. Za způsob komunikace Městské policie Pardubice však dáváme palec nahoru.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.