Přejít k hlavnímu obsahu

Světová premiéra! První Major roku 2023 se má uskutečnit v Paříži

8. 9. 2022 | 12:37 Counter-Strike 2 Spekulace
Podle informací Dexerto se bude další Major v CS:GO konat v Paříži pod hlavičkou BLAST. První francouzský Major historie by se měl odehrát 8. - 21. května 2023, tedy v podobném datu jako v letošním roce. Půjde o jubilejní dvacátý turnaj podobného rázu v CS:GO.
BLAST by měl organizovat následující Major v CS:GO
BLAST by měl organizovat následující Major v CS:GO
Zdroj: BLAST Premier (s povolením)

Informaci ohledně potenciálního pařížského Majoru přinesl ve čtvrtek 8. září Luís Mira, redaktor známého webu Dexerto. Jeho zdroje mluví o tom, že první Major následujícího roku bude pořádat poprvé v historii BLAST.

To by však nemusela být jediná premiéra. Mira zároveň zmiňuje, že Paříž je od prvního dne jasnou prioritou BLASTu. Major soutěž v Counter-Strike: Global Offensive se i přes bohatou historii francouzské scény ještě nikdy do země nepodívala.

BLAST Major v Paříži potvrdil také Milan „Striker“ Švejda, šéfredaktor HLTV.org. S největší pravděpodobností se tak hlasité francouzské publikum konečně dočká svého Majoru. Populární světový turnaj by se po roční pauze znovu vrátil do Evropy. Dalším Majorem bude na podzim IEM Rio v Brazílii.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).