Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle čekal málokdo! Ninjas in Pyjamas vítají finskou posilu

9. 9. 2022 | 10:28 Counter-Strike 2 Přestup
Přestupové rošády pokračují. Po neúspěchu v základních skupinách ESL Pro League 16 sáhli ke změně v sestavě Ninjas in Pyjamas. Nicolase „Plopski“ Gonzalez Zamoru v základní sestavě nahradí finský lídr a bývalý hráč G2 Esports Aleksi „Aleksib“ Virolainen.
Aleksib v dresu G2
Aleksib v dresu G2
Zdroj: PGL (se souhlasem)

NIP stále hledají ideální pětici. Aleksib je za poslední rok desátým členem základní sestavy švédské organizace. Tento příchod je však speciální.

Cesta CS:GO divize Ninjas in Pyjamas totiž znovu mění směr. Plně švédská sestava nejdříve přivítala Dány Nicolaie „device“ Reedtze a Patricka „es3tag“ Hansena. Pro komunikaci to nebyl problém, pokračovalo se ve švédštině. Jenže s Aleksim „Aleksib“ Virolainenem se přechází na angličtinu a z NIP se tak pomalu ale jistě stává další mezinárodní mančaft na poli CS:GO.

To je překvapivé i vzhledem k prohlášením Ludviga „Brollan“ Brolina. Jeden z největších talentů švédského Counter-Striku posledních let přestupoval z Fnatic do NIP především z jednoho důvodu - komunikace ve švédštině. Příchodem Aleksiho se však znovu Brollan vrací k angličtině.

Na lavičku se vedle device posadil Plopski. 20letý střelec v posledních měsících nedosahoval individuálních výšin, které po něm NIP požadovali. Jeho další kroky jsou zatím neznámé.

Základní sestava Ninjas in Pyjamas:

 Finsko Aleksi „Aleksib“ Virolainen
 Dánsko Patrick „es3tag“ Hansen
 Švédsko Ludvig „Brollan“ Brolin
 Švédsko Hampus „hampus“ Poser
 Švédsko Fredrik „REZ“ Sterner

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).