Přejít k hlavnímu obsahu

Ninja je zpátky. Kde? Všude. Legendární streamer vysílá na všech platformách najednou

10. 9. 2022 | 10:20 Fortnite Zajímavost
Jednatřicetiletý streamer Richard Tyler „Ninja“ Blevins podniká nevídané kroky. Donedávna byl exkluzivním partnerem Twitche, platformy vlastněné Amazonem, což mu bránilo současně dobývat ostatní hřiště. Jenže to se mění, protože Ninja se rozhodl využít nových podmínek a zkusit vysílání hned na šesti platformách najednou.
Ninja
Ninja
Zdroj: Sociální sítě

Něco takového jsme tu ještě neměli. Před několika dny to vypadalo, že Ninja naskakuje na vlak plný tvůrců, kteří utíkají z Twitche pryč, na jiné platformy. Jenže jejich nejpopulárnější streamer měl jiný plán. Po týdenní přestávce přišel s šokujícím oznámením, a to, že bude streamovat na všech platformách NAJEDNOU.

Výčet zahrnuje platformy Twitch, YouTube, Twitter, Facebook, Tik Tok a Instagram. Prvnímu pokusu tohoto multistreamu přihlížely desetitisíce diváků a zpětně se zobrazení vyšplhala ještě výše. „Když podepíšete smlouvu o exkluzivitě, je to obvykle velký tučný šek, který je s tím spojen. To jsou zaručené peníze, to je udržitelnost, to je pohodlné. Ale právě teď jsem v podstatě sám,“ řekl při hraní Fortnite na svém prvním multistreamu.

Celá iniciativa samozřejmě neskončila bez povšimnutí komunity a ostatních streamerů. Nejčastěji se objevovaly obavy týkající se interakce s publikem. „To bude sledovat několik chatů najednou?“ podivil se Asmogold. „Protože to zhoršuje zážitek,“ doplnil. Jenže Ninja i na to má řešení, je schopen totiž číst chat ze všech platforem najednou, což mu umožňuje bot přes multistreamovou službu Restream.

Jeden stream už má za sebou a zatím vypadá vše slibně. Dokonce se prý opět cítil jako malý kluk, co poprvé streamuje. Co si o tomhle kroku myslíte? Půjde o budoucnost, kterou budou následovat další tvůrci?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.