Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq, eSuba, NotEvenChall a GLORE v semifinále Samsung Midseason

10. 9. 2022 | 19:25 Wild Rift Live coverage
Samsung MČR Wild Rift pokračuje. Po dvou turnajových sériích následuje jeden ze dvou hlavních vrcholů sezóny. Na Midseason se před fanoušky ukazuje sedmička nejlepších celků z dosavadního průběhu sezóny. Do druhého dne, tedy play-off, postoupili všichni favorité.
Samsung Midseason
Samsung Midseason
Zdroj: PLAYzone

geass mňau - GLORE 0:2

Cíl GLORE byl před začátkem rozhodující série o postup do play-off Samsung Midseason jasný - navázat na kvalitní výkon proti eSubě, opírat se o dobré macro a nedat geass mňau šanci.

A dařilo se. První hra skončila po čtrnácti minutách, druhá po třinácti. GLORE znovu ukázali, že přijeli do Vodafone PLAYzone Areny potrápit ty nejlepší.

V zápase proti geass mňau nebylo hráče GLORE, jenž by odehrál špatný zápas. Nea i KingK znovu zářili a po výhře 2:0 mohli slavit postup do play-off.

NotEvenChall - Czech & Slovakia Elite Esport 2:0

Týmy se stále předhánějí v tom, kdo odehraje nejrychlejší hru Samsung Midseason. Do vedení se v soutěži dostali po decideru skupiny A NotEvenChall.

První hra byla alespoň ze začátku vyrovnaná. Czech & Slovakia Elite Esport se v prvních minutách drželi favorita, doufali, že rematch odpoledního zápasu bude úspěšný. Duo Karma + Lux se ale ukázalo být příliš silným a CSE první hru prohráli.

V té druhé už byl na mapě jen jeden tým. NotEvenChall hráli naprosto bezchybně a za třináct minut zničili soupeře.

Esuba - GLORE 2:0

Ani třetí BO3 série se nedočkala plné porce her. I tentokrát udržel jeden z týmů čisté konto, tentokrát to byla eSuba. Ale rozhodně nešlo o přejezd jako v případě Entropiq.

„Modrá krev“ narazila kvalitně hrající GLORE a na postup do semifinále se nadřela. První hra byla od začátku v režii eSuby, GLR se ale drželi. Až ve 21. minutě eSuba konečně s hordou minionů zničila Nexus GLORE.

Druhá hra byla ještě o poznání vyrovnanější. Esuba sice v early game jasně vládla, GLORE se však dostali zpět do hry a několikrát přehráli favorita po taktické stránce. Po jedné takové situaci brali GLR Nashora a zápas byl takřka vyrovnaný. Jenže teamfighty šly ve prospěch eSuby, která je druhým celkem v semifinále Samsung Midseason.

Entropiq - NotEvenChall 2:0

První hra největšího favorita a hned Entropiq ukázali, proč jím jsou. Proti NotEvenChall předvedli výborný výkon, nedali soupeři absolutně žádnou šanci a zdemolovali jakékoli naděje soupeře na překvapení.

Celá série trvala necelých 27 minut. V první hře se ukázal především Cekutka s Vayne, druhé vítězství si užila především Patresova Irelia.

EIQ se představí v nedělním play-off, NEC si zahrají s Czech & Slovakia Elite Esport o druhé místo skupiny A.

Team NARCIS - geass mňau 0:2

Zápas, u kterého bylo těžké tipovat vítěze, nakonec skončil jednostrannou demolicí. Team NARCIS absolutně nezvládl utkání o přežití v turnaji a se Samsung Midseason se loučí.

První hra začala v pomalejším tempu, týmy se nehnaly do akce. GM si ale postupně vypracovávali náskok a postupně se přidávaly i killy. Ve dvacáté minutě  už geass bušili na Nexus a ničili základnu NARCIS.

Následovala nejrychlejší hra dosavadního průběhu Samsung Midseason. 14 minut trvala druhá kapitola BO3 série. Geass mňau rozdrtili soupeře a budou mít šanci postoupit do play-off.

NotEvenChall - Czech & Slovakia Elite Esport 1:0

Zatím největší debakl si připravili NotEvenChall. Vynikající makro podpořené individuálním skillem bylo pro CSE příliš. Renekton drtil vše, co mu přišlo do cesty, a rychle se dostal do několikatisícového vedení. Ani nadějný teamfight, kdy Czech & Slovakia Elite Esport získali tři killy, nestačil. NotEvenChall si došli pro pohodlné vítězství.

GLORE - Team NARCIS 1:0

Nebylo to jednoduché, nebylo to čisté, ale GLORE nakonec roli favorita potvrdili. Tým, který nejeden expert tipoval jako černého koně turnaje, vstoupil do zápasu dobře, solo lanes se dostaly do vedení. Jenže několik prohraných teamfightů začalo obracet vývoj ve prospěch NARCIS.

Snad každá potyčka byla vyrovnaná a rozhodovaly maličkost. Ty nakonec zvádli lépe GLORE a v upper bracketu se utkají s eSubou. NARCIS budou hrát o přežití s geass mňau.

geass mňau - eSuba 0:1

První hra začala pro geass mňau nadějně. First blood šla po odchycení Kaxeho právě na konto outsidera, následující průběh zápasu však patřil kompletně eSubě. V šestnácté minutě už činil rozdíl v goldech třináct tisíc, o dvě minuty později byl konec a eSuba slavila výhru. Parádně zahrál CarrotCop se svou Lux.

Harmonogram Samsung Midseason 10. září
Skupina A
A1NotEvenChall1:0Czech & Slovakia Elite EsportBO1
A2Entropiq2:0NotEvenChallBO3
A3Czech & Slovakia Elite Esport0:2NotEvenChallBO3
Skupina B
B1geass mňau0:1eSubaBO1
B2GLORE1:0Team NARCISBO3
B3Team NARCIS0:2geass mňauBO3
B4eSuba2:0GLOREBO3
B5geass mňau0:2GLOREBO3
Partneři Samsung MČR Wild Rift
Partneři Samsung MČR Wild Rift
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).