Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq vítězí na Samsung Midseason, eSuba ve finále bez šance

11. 9. 2022 | 16:24 Wild Rift Live coverage
První polovina letošní sezóny Samsung MČR Wild Rift skončila. Čtveřice nejlepších si to ve Vodafone PLAYzone Areně v rámci Midseason rozdala o dvě vstupenky na finále MČR a 10 000 Kč k tomu. Triumf slaví Entropiq, eSuba skončila druhá. Bronz berou GLORE.
eSuba na Samsung Midseason
eSuba na Samsung Midseason
Zdroj: PLAYzone

Entropiq - eSuba 3:0

Esuba bojovala, rvala se o vítězství, jenže hráči Entropiqu znovu ukázali, že na tuzemské scéně nemají konkurenci.

Všechny zápasy finálové BO5 série probíhaly velice podobně. Esuba se v early game držela na dostřel, Entropiq postupně získával menší náskok a v rozhodující chvíli ovládl teamfight, po kterém následoval konec zápasu.

V první hře exceloval Cekutkův Gragas, ve druhé Vexova Riven. V posledním teamfightu Samsung Midseason doklepnul vítězství Entropiqu Elegy se svým Jaxem.

Hráči v černé a zelené totálně ovládli první polovinu letošní sezóny Samsung MČR Wild Rift. Všechny kvalifikace, finále a nakonec Midseason vyhráli bez prohry.

GLORE - NotEvenChall 2:0

Jen málokdo čekal, že v boji o bronz se dočkáme doposud nejrychlejší hry Samsung Midseason. GLORE naprosto rozdrtili NotEvenChall, 12 minut stačilo týmu v čele s perfektně hrající dvojici KingK + FastSpeed k tomu, aby se dostal do vedení.

Druhé hře vládl chaos. Většině týmu NEC se dařilo, Griefmut však dostál svému jménu a několika chybami odevzdal zbytečné killy soupeři. Náskok GLORE rostl přes hranici 10 tisíc goldů. V šestnácté minutě už byli GLR v základně NotEvenChall a brali bronz.

NotEvenChall - eSuba 0:2

Čekalo se, že druhé semifinále bude vyrovnanější než to první. Že NotEvenChall budou eSubě vyrovnanějším protivníkem, než byli GLORE proti Entropiq. A také se tak stalo.

Potvrdily se predikce komentátorů. Utkání byla především v early game napínavá, týmy se rvaly o každý kill. Esuba vsadila na klidnou hru, s rozvahem brala jednotlivé objecitvy a postupně si vypracovala dostatečný náskok. Takový byl příběh obou her.

Druhý zápas se dokonce dostal až do 23. minuty, což je pro letošní Samsung Midseason netradičně dlouhá doba před zničením jednoho z Nexusů. Esuba si ale i tak bez větších problémů došla pro triumf. Ve finále se potká s Entropiq, se kterými si zároveň zajistila postup na finále MČR.

Entropiq - GLORE 2:0

Vypadalo to v první hře pro GLORE nadějně. V early game se outsider držel tempa Entropiqu, dlouhou dobu se držel goldový rozdíl na hranici jedné tisícovky. Stačil jeden teamfight a mašina Entropiqu se rozjela naplno. Vexova Fiora v jungli ničila soupeře. V sedmnácté minutě už Nexus explodoval a favorit šel do vedení.

Druhá hra byla absolutní dominancí EIQ. Mezinárodní sestava od prvních minut totálně ničila GLORE a s náskokem 20 tisíc goldů mohla slavit postup do finále.

Největším lákadlem Samsung Midseason jsou pro týmy dvě přímé pozvánky na finále MČR. Vítězný mančaft navíc dostane jako příjemný bonus finanční odměnu ve výši 10 000 Kč.

Celky na 3. - 8. místě dostanou stovky MČR bodů, které jim výrazně pomohou v celkové tabulce Samsung MČR Wild Rift.

Stream na Twitchi PLAYzone začíná v 11:00. Šampiona poznáme po finálové BO5, jež by je naplánována na neděli od 15:00.

Moderátorem analyst desku bude David „Sphexxai“ Jelínek. Samotné zápasy budou svým hlasem David „Davkouny“ Vogel, Filip „Fortanu“ Růžička a Michal „Seddsy“ Myška.

Harmonogram Samsung Midseason
A1Entropiq2:0GLOREBO3
A2eSuba2:0NotEvenChallBO3
O3GLORE2:0NotEvenChallBO3
FINEntropiq3:0eSubaBO5
Partneři Samsung MČR Wild Rift
Partneři Samsung MČR Wild Rift
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).