Přejít k hlavnímu obsahu

Ženy mezi mužskou elitou? Nigma Galaxy přijímají velkou výzvu

11. 9. 2022 | 13:00 Counter-Strike 2 Preview
Druhý turnaj CCT Central Europe mezi účastníky ukrývá jednu velkou novinku. Vedle několika českých a slovenských týmů se totiž představí i ryze ženský celek. Nejlepší dámský tým světa Nigma Galaxy přijal pozvání, aby prokázal svoji kvalitu před silnou konkurencí.
Katarína „Kat“ Vašková s trofejí pro vítěze ESL Impact Valencia
Katarína „Kat“ Vašková s trofejí pro vítěze ESL Impact Valencia
Zdroj: Nigma Galaxy

První série CCT Central Europe od REPUBLEAGUE hostila i několik týmů z nejlepší světové třicítky. Nyní startuje Series 2, ale než se k elitním celkům mohou týmy probojovat, musejí projít neúprosným sítem. To začíná uzavřenou kvalifikací, kde najdeme Dynamo Eclot, Entropiq Prague, eSubu a také Nigma Galaxy.

Že nevíte, o koho jde? Nigma Galaxy je nejlepším ženským týmem světa, jeho dres navíc obléká i slovenská hráčka Katarína „Kat“ Vašková. Ženské týmy většinou vídáme bojovat jen mezi sebou, výjimky v minulosti nedopadly příliš dobře. Čím více takových příležitostí ale bude přicházet, tím pro dámské CS:GO lépe.

Cesta Kat a spol. začne v uzavřené kvalifikaci, v jejich skupině B se nachází SC esports, Infinite Gaming a Young Ninjas. První zápas je čeká v neděli od 16:00 proti poslednímu jmenovanému celku ze Švédska, aktuálně 92. nejlepšímu týmu světa. Mimo jiné, proti Infinite NGX nedávno prohrály v lize ESEA Main 4:16.

Každý takový zápas ale přináší zkušenosti, které posouvají zástupkyně něžného pohlaví stále kupředu. Pozvánka do kvalifikace na CCT Central Europe Series 2 je možná řadou zahraničních kritiků nepřijímána v dobrém, častější konfrontace jsou ale jedinou cestou, jak se odrazit výše. Uvidíme, jak si dámy povedou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.