Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci Assassin's Creed, těšte se! Netflix pracuje na televizním seriálu a také mobilní hře

12. 9. 2022 | 11:05 Zajímavost
Společnost Ubisoft oznámila, že se spojila s Netflixem, populární stremovací platformou na vývoji nové série Assassin's Creed a také mobilní hry pro tuto platformu.
Assassin's Creed na Netflixu
Assassin's Creed na Netflixu
Zdroj: Netflix / Ubisoft

Digitální událost Ubisoft Forward předvedla spoustu nových aktualizací pro různé připravované tituly, včetně Skull & Bones nebo Mario + Rabbids Sparks of Hope. Nejpodstatnější aktualizace však přišly ke konci prezentace, kdy bylo odhaleno pět nových připravovaných titulů Assassin's Creed.

Jeden z těchto titulů přišel s upoutávkou na novou mobilní hru Assassin's Creed vyvíjenou pro Netflix a také na akční sérii, která na platformě bude dostupná. Celé tvrzení potvrdil výkonný producent Assassin's Creed Marc-Alexis Côté. Bohužel to byly jediné podrobnosti, které Côté dokázal prozradit o mobilní hře, ale zdá se, že bude silně propojena se samotným Netflixem, pravděpodobně prostřednictvím jeho telefonní aplikace.

Ubisoft se již dříve pustil do oblasti mobilních her s Assassin's Creed tématikou, s mobilní strategií RPG Assassin's Creed Rebellion z roku 2018. Samozřejmě se teprve uvidí, jaké ponaučení si tým z tohoto vpádu do mobilního prostoru odnesl.

Pokud jde o TV Show, podrobnosti o nadcházející sérii zůstávají řídké, ale výkonný producent prozradil, že společnost na vývoji série spolupracuje s Netflixem a showrunnerem Jebem Stuartem. Filmoví nadšenci pravděpodobně poznají Stuarta jako spisovatele akčního trháku Die Hard z roku 1988 a Uprchlíka z roku 1993.

Navíc Côté řekl, že série bude „epickou, žánrově ohýbanou, live-action adaptací série videoher. Přestože samotný Netflix odhalil zmínky o sérii Assassin's Creed  před dvěma lety, Côté tehdy pronesl, že série je stále „na začátku vývoje“. Doufejme, že fanoušci nebudou muset čekat příliš dlouho, aby viděli, co Ubisoft a Netflix chystají.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.